DAVID VS. GOLIJAT

Hajduk otputovao u St. Peterburg u 'nemoguću misiju'

20.10.2010 u 12:41

Bionic
Reading

St. Peterburg nije mjesto na kojem će Hajduk ostvariti ili izgubiti svoje ambicije za osvajanje vrha Europske lige, no svakako je mjesto koje će ponuditi mnoge odgovore o snazi hrvatskog predstavnika u Europi

Splićane u četvrtak očekuje najteži protivnik u okviru skupine G Europske lige, ruski Zenit, protiv kojeg bi i remi bio ravan čudu. Unatoč tome, 'bili' se ne predaju i najavljuju da će skupo prodati svoju kožu. Splićani su svjesni teškoće zadatka koji ih čeka u četvrtak navečer.

‘Bit će teško, ovo je najveća utakmica za većinu naših igrača, no ne slažem se kako nemamo što izgubiti. Ako si izgubio, izgubio si’, kaže trener Hajduka Stanko Poklepović koji je najavio da sprema iznenađenje za Ruse i njihova trenera Spallettija.

‘Teško da se Zenit može usporediti s nekim protivnikom, s kojim sam igrao dosad. Možda s mladom reprezentacijom Španjolske, samo su igrači Zenita puno iskusniji’, kaže Hajdukov mladi reprezentativac Mario Maloča i dodaje:

‘Teško putovanje, teška utakmica, težak protivnik... No nećemo se unaprijed predati, nemamo ni razloga. Želimo napraviti što bolji rezultat, a nama je i neodlučeno itekako dobar ishod. Ionako igramo bolje kod kuće i kod kuće ćemo, protiv AEK-a, tražiti našu prigodu za prolazak dalje.'

Hajduk će igrati oprezno, zatvoreno, no najbolji igrač bijelih Senijad Ibričić ne želi igrati klasični bunker i čekati kraj utakmice:

‘Ako se budemo branili i čekali što će oni napraviti, bolje da nismo ni putovali u Rusiju. Treba igrati oprezno i zaprijetiti protivničkom golmanu, u protivnom, ništa od dobrog rezultata. Bunker nas vodi u poraz.’

U dosadašnjih šest europskih ogleda, Hajduk je redovito zabijao gol.

‘Valjda ćemo i ovaj put. S barem jednim golom u mreži Zenita bili bi bliže našem cilju, a to je da se neporaženi vratimo iz Rusije. Svi pričaju kako je to susret Davida i Golijata. Nije loša usporedba. Uostalom, zar David nije porazio Golijata’, upitao se Marin Ljubičić.