REALU DERBI

Eduardo zabio Arsenalu i doživio ovacije

19.10.2010 u 22:37

Bionic
Reading

Tijekom večeri odigrana je prva polovina trećeg kola nogometne Lige prvaka. U golovima bogatom danu, možda najemotivniji trenutak zbio se u Londonu gdje je Eduardo da Silva zabio svom bivšem klubu Arsenalu i zaradio velik pljesak navijača koje je svojedobno uveseljavao

Skupina E:

Roma - Basel 1:3
Strijelci: Borrielo 21/Frei 12, Inkkom 44, Cabral 90

Očajnu formu Rome iskoristio je čak i Basel koji je Rimljane pobjedom na Olimpicu i preskočio na ljestvici te im 'prepustio fenjer'. Na prvi gol gostiju Roma je odgovorila preko Boriella, no drugi put nije uspjela i pred njom je težak boj za proljetni nastup u Europi.

Bayern – Cluj 3:2
Strijelci: Cadu (32, ag), Panin (37, ag), Gomez 77/Cadu 28, Culio 86

Bayern nije imao dovoljno igrača za popuniti klupu za rezerve, od igrača sa seniorskim stažem u rezervi bio je samo Demichelis, ali i takvi Bavarci svladali su Cluj. Prvenstveno je to zasluga Rumunja koji su iznenadno vodstvo u Münchenu uskoro s dva autogola pretvorili u vlastiti minus. Bayernu nije trebalo više, preko Gomeza su otplovili u mirne vode i unatoč primljenom golu na isteku prebrodili prvi veliki dvoboj nakon serije ozljeda. Za domaće je igrao Pranjić, a za goste Saša Bjelanović.

Skupina F:

Marseille – Žilina 1:0
Strijelac: Diawara 49

Pred Francuzima je na Velodromeu bio imperativ pobjede, jer su, kao i Žilina, susret dočekali bez bodova. U nervoznoj utakmici ipak su uspjeli slaviti golom Diaware i tako ući u borbu za prezimljavanje među elitom.

Skupina G:

Real – Milan 2:0
Strijelci: Ronaldo 13, Özil 14

Na Bernabeuu je odigran dvoboj najtrofejnijih klubova u povijesti ovoga natjecanja, ali trenutačan omjer snage debelo je na strani Madrižana. To je Mourinhov sastav i demonstrirao potpuno deklasiravši goste iz Italije u svim segmentima igre. Pobjedu su osigurali unutar 100 sekundi kada su Ronaldo iz slobodnog udarca i Özil nakon odbijanca zabili dva gola i zadržali maksimalan učinak nakon tri kola. Ronaldinho je prilikom izlaska zaradio gromoglasan zvižduk publike koja mu je u dresu Barcelone priredila ovacije.

Ajax – Auxerre 2:1
Strijelci: De Zeeuw 7, Suarez 41/Birsa 57

Ajax se vratio u ravnopravnu borbu za drugi krug svladavši u svojoj Areni Auxerre. Nizozemci su u prvom dijelu potpuno 'zavezali u čvor' goste i zabili im dva gola, a nešto slabije izdanje Ajaxa francuski klub je iskoristio za smanjenje vodstva preko Slovenca Birse.

Skupina H:

Arsenal – Šahtar 5:1
Strijelci: Song 19, Nasri 42, Fabregas (57, 11 m), Wilhere 66, Chamakh 69/Eduardo 80

Bila je ovo klasična jednosmjerna ulica u kojoj su domaći Londonci doslovno pregazili Šahtar. Akcije i golovi su se nizali kao na tekućoj vrpci, ali svima će u sjećanju ostati onaj kojega je Arsenal primio. Eduardo je do 64. minute bio na klupi, a tada je ušao uz gromoglasan pljesak i ovacije navijača svoga bivšeg kluba. Nije im ostao dužan; 15 minuta kasnije iz prve je pogodio mrežu i dostojanstveno proslavio gol a sve tribine su ustale na noge i novim ovacijama pozdravile svog donedavnog igrača. Darijo Srna je odigrao svih 90 minuta.

Braga – Partizan 2:0
Strijelac: Lima 35, Mattheus 90

U dvoboju momčadi koji su u susret ušle s nulom na kontu očekivano je slavio domaćin. Gol odluke došao je pred kraj prvog dijela kada je Lima izvanrednim slobodnjakom sa 30 metara svladao Stojkovića. Golman Srbije je dodirnuo loptu, ali nije mu pomoglo. Priča je završila u 90. minuti kada je Mattheus (ne Lothar, naravno) zabio za konačan rezultat.

Dudu je na Emiratesu zabijao u tri različita dresa