ŠTO JE TO: BIJELO I U BOCI?

Benitez ne prihvaća krivicu za užasni Liverpool

19.10.2010 u 22:10

Bionic
Reading

Rafael Benitez ovoga je ljeta klupu Liverpoola zamijenio Interovom, ali kratkoročnog pozitivnog efekta na Anfieldu nema. Dapače, nekada moćni klub danas je predzadnji sastav Premiershipa

Donedavni američki suvlasnik kluba Tom Hicks izjavio je kako je veći dio krivice za aktualno stanje u klubu na leđima španjolskog trenera, ali Benitez je uzvratio verbalnim kontraudarom.

'Ne volim puno pričati o Liverpoolu, jer mi je žao navijača. Gledao sam tijekom vikenda dvoboj s Evertonom i suosjećao sam s njima. Što se Gilleta i Hicksa tiče u Španjolskoj imamo izreku: 'Ako je u boci bijela tekućina, to mora biti mlijeko',' kaže Benitez i pojašnjava svoj izljev mudrosti.

'Prije dvije sezone smo osvojili 86 bodova i bili nadomak osvajanju naslova, a danas je klub tu gdje je. Što se promijenilo? Amerikanci su preuzeli sve odluke na sebe, eto što. Doveli su novog izvršnog direktora koji je morao biti uključen u sve detalje oko vođenja kluba, od novog odvjetnika do devet transfera koje smo obavljali.'

Temu je završio kako ju je i započeo.

'Stvar je jasna. Odlučili su promijeniti nešto i na kraju su promijenili sve. Bijela tekućina u boci… jasno je tko je kriv', kaže trener koji je u svojoj posljednjoj sezoni na Anfieldu uzeo sedmo mjesto na ljestvici.