KRIZA 'REDSA'

Ovo je najgori Liverpool u zadnjih 57 godina

18.10.2010 u 14:26

Bionic
Reading

Liverpool je jedan od najstarijih i najcjenjenijih nogometnih klubova svijeta. No, danas su 'redsi' u teškom položaju, čame na predzadnjem mjestu u ligi i bilježe neslavan rekord – najgori početak sezone u zadnjih 57 godina

Prije 118 godina, točnije 1892. osnovan je Liverpool, koji je u svojoj prebogatoj povijesti osvojio 18 naslova, sedam FA kupova i sedam Liga kupa, što ga čini najuspješnijim engleskim klubom u povijesti. No, uspjesi Liverpoola nisu vezani samo u Engleskoj. U međunarodnim natjecanjima su 'redsi' osvojili pet naslova prvaka Europe te tri Kupa Uefa. Da, definitivno se radi o velikom klubu.

Pamte povijesne knjige Liverpoola tragične trenutke iz njihove povijesti, sjetimo se samo tragedije na Heyselu 1985. godine te 1989. kada je na Hillsboroughu poginulo 96 njihovih navijača. Knjige također pamte i slavne dane te činjenicu da Liverpool ima najpoznatiju navijačku pjesmu na svijetu ('You'll Never Walk Alone').

Danas Liverpool živi 'na aparatima'. Porazom u gradskom derbiju protiv Evertona, 'redsi' su došli do neslavnog rekorda jer nakon 57 godina i sezone 1953/54. imaju najlošiji ulazak u sezonu. A da podsjetimo, te sezone prije 57 godina ispali su iz lige. Problemi s vlasničkom strukturom te financijska neizvjesnost garnirani slabijom igrom na terenu doveli su slavni klub u nezavidnu situaciju.