MAXtv PREPORUKA

AEK i PAOK igraju za Hajduk i Dinamo

18.10.2010 u 16:21

Bionic
Reading

Tjedan pred nama obilovat će nogometnim uzbuđenjima. Liga prvaka i Europska liga s Dinamom i Hajdukom u naslovnim ulogama najviše će zaokupiti pozornost hrvatskih ljubitelja nogometa. Arena Sport 1 i 2, koju mogu gledati MAXtv pretplatnici, najveći dio svog programa posvetit će baš nogometu. No daleko od toga da će to biti i jedini izravni prijenosi u TV shemi

Ljubitelji njemačkog rukometa, regionalne košarke, međunarodne odbojke, ruskog i američko-kanadskog hokeja na ledu te američkog nogometa u izvedbi pravih igrača, ali i dobro nam poznatih razgolićenih djevojaka, također će doći na svoje. Sportska redakcija tportala ipak je u ovotjednoj preporuci izdvojila nogometu Ligu prvaka i Europsku ligu kao najvažnije događaje.

Nogomet, 19. listopada u 18.25 sati
Spartak Moskva - Chelsea

Derbi skupine F Lige prvaka, jer je riječ o dvije momčadi koje su nakon 180 minuta s maksimalnih šest bodova. Još se nikada nisu susreli u povijesti, ali Moskovljani su u zadnje četiri utakmice protiv engleskih predstavnika upisali tri poraza i remi. S druge strane, 'blues' je imao dva okršaja s moskovskim CSKA-om i oba ispita je uspješno položio, nije primio ni gol. U oba sastava ima izostanaka, ali ne i nenadoknadivih. Treba spomenuti da je to utakmica dviju čvrstih obrana, Rusi još nisu morali po loptu u mrežu, a premierligašev vratar je svladan tek jednom. Usput, Chelsea nema ugodna sjećanja na stadion Lužnjiki, jer je na njemu izgubio finale Lige prvaka 2008. protiv Manchestera, i to nakon jedanaesteraca.

Nogomet, 19. listopada u 20.35 sati
Arsenal - Šahtar

Dolazak Šahtara na stadion Emirates u Londonu svakako treba promatrati kroz prizmu povratka Eduarda da Silve na svoj travnjak. Dojučerašnji 'topnik' u Ukrajini pokušava vratiti staru formu zbog koje ga je Arsene Wenger i doveo na Otok, no činjenica je da mu i uz Darija Srnu to ide vrlo sporo. Hrvatski Brazilac i dalje je u statusu pričuve i protiv Arsenala će eventualno dobiti tek 10-ak ili 15-ak minuta na travnjaku.

Arsenal će dočekati Srnu, Eduarda i ostatak društva iz Donjecka u dobrom raspoloženju. Navijači, čelnici kluba i Arsene Wenger oduševljeni su kako Marouane Chamakh igra i trpa golove i u njega polažu najveće nade u Ligi prvaka. Kladionice daju apsolutnu prednost domaćinima, no daleko od toga da će Ukrajinci biti topovsko meso. Kako bilo, bit će to utakmica za nogometne sladokusce.

Nogomet, 19. listopada u 20.35 sati
Bayern - Cluj

Ljubitelji Bayerna konačno imaju malo razloga za zadovoljstvo. Osim što su Bavarci napokon pronašli žrtvu za napucavanje u Bundesligi, stradao je Hannover uz hat-trick Maria Gomeza, za utakmicu protiv Cluja oporavio se izuzetno važan trojac Louisa van Gaala: Bastian Schweinsteiger, Ivica Olić i Daniel van Buyten nesumnjivo će od prve minute zauzeti svoje uobičajene pozicije u momčadi i jurišati na sva tri boda.

Jasno, Rumunji na Alianz Arenu neće doći spuštenih gaća, no nije da su baš preveliki optimisti. Istina, u domaćem prvenstvu igračima Cluja ne ide baš najbolje i po tome su u istoj kaši s Bavarcima, no veliko je pitanje kakva je atmosfera u momčadi nakon teškog poraza od Vasluija prošlog vikenda. Premda je konačni rezultat bio 5:3, valja napomenuti da su domaćini vodili i 5:1.

Nogomet, 20. listopada u 20.35 sati
Barcelona - Kopenhagen

Španjolski gigant Barcelona na svom stadionu dočekuje danski Kopenhagen, s kojim se u ovom natjecanju dosad nije sastao. Ne treba biti neki veliki ekspert da vam bude jasno da je katalonski klub favorit. Iako su Messi i društvo u zadnjih pet kola ubilježili tek tri pobjede, uz dva remija, Barca protiv danskog predstavnika u Ligi prvaka ne bi trebala imati problema. S druge strane, Kopehnagen je u zaletu. U posljednjem kolu Lige prvaka u Ateni je dobio Panathinaikos, a u zadnjih pet utakmica ubilježio je isto toliko pobjeda, uz samo jedan primljen pogodak, i to u kupu.

Nogomet, 21. listopada u 18.55 i 21.00 sati
Anderlecht - AEK i Villarreal - PAOK

Mogu li Grci nastaviti svoj niz u Europi i na negostoljubivom El Madrigalu? PAOK nije izgubio osam utakmica u nizu u Uefinom natjecanju, ali sada kod njih situacija nije bajna. Dokazuje to i druga smjena trenera u samo tri mjeseca, a klub je u prvenstvu u zoni ispadanja. Osim toga, Villarreal mora loviti tri boda, Španjolci su s najjačim adutima (Nilmar, Rossi), a protiv grčkih klubova još nisu nikada poraženi (tri pobjede i jedan remi). Ovu utakmicu pozorno će pratiti i Dinamovi navijači, jer su oba kluba s njima u skupini D.

Još jedan par u Europskoj ligi koji je zanimljiv hrvatskim nogometnim zaljubljenicima, posebice onima kojima je u srcu bijela boja, igrat će u Belgiji. Hajdukovi suparnici Anderlecht i AEK igraju utakmicu trećeg kola, a u težoj situaciji je domaćin, kojem samo pobjeda ostavlja nadu u prolaz. Igrali su u sezoni 2006/07. u Ligi prvaka, a obje utakmice završile su neodlučenim rezultatom. I dok Anderlecht protiv grčkih klubova ima omjer od po dvije pobjede i dva poraza te četiri remija, AEK se nije proslavio protiv belgijskih predstavnika, još je bez pobjede (pet remija i jedan poraz).

Nogomet, 21. listopada u 18.55 sati
Napoli - Liverpool

Ogled Napolija i Liverpoola sraz je klubova zanimljivih tradicija. Napoli, poznat po tome što je u njemu igrao slavni Maradona, na svom će stadionu dočekati poljuljani Liverpool, koji nakon 57 godina ima najlošiji start u prvenstvu. Takvi poljuljani zbog financijskih problema, 'redsi' dolaze na megdan Napoliju, koji je na svom stadionu praktički nepobjediv. Roma je to iskusila na svojoj koži kada je na San Paolu poražena 3:0.