BOJKOT JE I DALJE NA SNAZI

Sjever će i nakon utorka zjapiti prazan

18.10.2010 u 12:07

Bionic
Reading

Bojkot je i dalje na snazi unatoč najavi BBB-ovaca da će u utorak u velikom broju posjetiti trening Dinama. Pred 'modrima' je važna euro utakmica s Bruggeom, nakon koje bi, u slučaju pobjede, ekipa Vahida Halilhodžića mogla stići samo na korak od toliko željenog europskog proljeća. Nažalost, sjever maksimirskog stadiona i dalje će zjapiti prazan

Bad Blue Boysi i dalje su u bojkotu, a s njima i dio ostalog 'modrog' puka koji se slaže s primjedbama, željama i zahtjevima Dinamovog Sjevera. Sukus je to razgovora s nekolicinom viđenijih BBB-ovaca koji su željeli pojasniti da najava dolaska na trening Dinama u utorak ne znači i prekid bojkota.

'Naš dolazak na trening samo je želja da momčadi i treneru pokažemo da smo uz njih, da i dalje volim taj klub, navijamo za njega i želimo mu uspjeh. Pred Dinamom je važna utakmica, možda baš nakon te pobjede prezimi u Europi i zato želimo dati podršku igračima', kazao nam je Marko Labus, čelnik inicijative Zajedno za Dinamo, te dodao kako valja razlučiti potporu momčadi od bojkota kluba:

'Jedno je potpora ekipi i treneru, a nešto sasvim drugo upravljanje klubom. Vahid Halilhodžić nas je primio nevjerojatno dobro, očito je riječ o velikom čovjeku i treneru jer ti isti dečki, koji su sad izvrsni, motivirani i grizu za klub, prije godinu dana nisu bili takvi. Nama je žao što takvog trenera nismo imali i ranije. Kad su u pitanju rukovođenje klubom i ljudi koji vode klupsku politiku, tu nema nikakve promjene. Zbog njih će i dalje Sjever biti prazan, a ja ne govorim samo u ime BBB-ovaca, nego i drugih navijača Dinama koji se ne poistovjećuju sa sjevernom tribinom.'

Pojašnjenje je, dakle, tu: bojkot se ne prekida. No 'modre' igrače sigurno će razveseliti dolazak navijača, makar na trening. Ne treba sumnjati da će atmosfera tada biti bolja nego na brojnim utakmicama otkad je bojkot počeo.