ZAJEDNIČKI PO POBJEDE

Marković: Biliću želim već sada produžiti ugovor

15.10.2010 u 13:15

Bionic
Reading

Određena medijska hajka na glavu izbornika Bilića, na svu sreću, zasad je ostala bez rezultata. Naravno, razlog tome je i pobjeda Hrvatske nad Izraelom, čime su izgledi za direktan plasman na Euro 2012. dodatno povećani. Bilić je na taj način osigurao i mir prvom čovjeku HNS-a Vlatku Markoviću

Iako je Slaven Bilić uoči dvoboja s Izraelom bio pod strahovitim pritiskom, izvori bliski izborniku hrvatske nogometne reprezentacije, a to su i članovi stručnog stožera, potvrđuju da se u slučaju neuspjeha razmišljalo o odstupanju s te pozicije. Na svu sreću, Bilićevi su igrači u Tel Avivu stigli do važne pobjede i na najboljem su putu da nakon Malte 17. studenoga i definitivno trasiraju ove kvalifikacije, čije je finale u Ukrajini i Poljskoj 2012. godine.

Iako je Bilić i sâm potvrdio da je bio spreman na odlazak, prvi čovjek Hrvatskog nogometnog saveza Valtko Marković, koji u Biliću ima najkorisnijeg pomagača za ostanak na čelnoj funkciji Saveza, progovorio je za tportal.hr.

'Slaven je čovjek koji proživljava svaku utakmicu. Imati tako iskrenog i kvalitetnog, osim toga i bivšeg nogometnog profesionalca za trenera, velika je stvar za ovu reprezentaciju. Njegovo disanje sa sastavom govori samo o tome kakav je Slaven kao čovjek. Sam Bog nam ga je poslao', pun je hvale za izbornika bio Vlatko Marković.

'Nećemo čekati da završe ove kvalifikacije, novi ugovor ćemo mu ponuditi već sada. Želimo ga zadržati što je duže moguće. Imati Slavena jamstvo je uspjeha i rezultata', dodao je.

To je lijepo za čuti, ali da je Slaven odlučio otići, što biste napravili?

'Uopće nisam razmišljao o tome jer sam bio siguran da ćemo pobijediti. Osim toga, Slaven sigurno ne bi napravio nikakav takav gaf, a da ne sjednemo prije', zaključio je Marković.

Naravno, upitali smo ga za komentar utrke za mjesto predsjednika, u koju se ubacio i Igor Štimac, no Marković je samo mirno rekao: 'Svatko se može uključiti u borbu, svatko može iznijeti svoje planove. Važno je samo da su oni iskreni, bez lažnih obećanja, a ja sam siguran da će to i izborno tijelo prepoznati.'