POVRATAK POBJEDNIKA

Cico: Sinoć su i Englezi drhtali

13.10.2010 u 14:14

Bionic
Reading

Remi Crne Gore na Wembleyju protiv Engleske još je jedan velik rezultat u trenerskoj karijeri Zlatka Kranjčara. Promuklog glasa se javio iz Podgorice, ali ne od proslave, već od deranja na terenu

Bivši hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar, koji je na čelu 'kockastih' bio prije aktualnog izbornika Bilića, uspio je u Londonu napraviti velik rezultat. Protiv jake Engleske izvukao je bod, možda je mogao i sva tri, ali je zadržao vodeću poziciju skupine G kvalifikacija za odlazak na Euro 2012. godine.

'Svi su zadovoljni, svjesni smo da smo napravili impozantan rezultat. Ne samo sada, već u dosadašnjem dijelu kvalifikacija, i iznenadili smo mnoge koji prate nogomet. No to je iznenađenje za njih, ali ne i za mene. Mi koji smo u stožeru i igrači svjesni smo naše vrijednosti i zato ovaj rezultat ne predstavlja preveliko iznenađenje', rekao je u uvodu razgovora za tportal Zlatko Kranjčar.

Zanimljivo, s istom tom selekcijom s kojom sada zadivljujete svijet krenuli ste s tri poraza. U čemu je kvaka?


'Bilo je to moje upoznavanje s igračima, ali i njihovo sa mnom i mojim načinom rada, s mojim vizijama. Istina, rezultat nas nije mazio, ali imali smo u tim porazima i pozitivnih stvari. Uspio sam dečke uvjeriti u kvalitetu, koji su postali svjesni svoje objektivne snage. Također, kroz treninge smo se usavršavali u organizaciji igre, koja je posebno bila vidljiva jučer. Sada znamo igrati na rezultat.'


Još da vam je sinoć bio Mirko Vučinić, mogli ste taj rezultat dodatno oplemeniti?

'Eh, da smo imali Mirka... Sasvim sigurno bili bismo još opasniji prema naprijed. Vidio sam našu priliku u zadnjim trenucima, a siguran sam da se vratnica još uvijek trese', s dozom nostalgije sjetio se Cico sinoćnje utakmice, koja mu je donijela veselje i neprospavanu noć.

'Istina, malo smo nazdravili, ali nije se popilo ništa puno. Čak ni gosti u avionu, koji su si mogli to priuštiti, nisu pretjerali. Mislim da će nam tek danas doći do pameti što smo napravili.'

S vama je u Londonu bila i supruga Elvira?

'Bila je, i sve je emotivno proživjela.'

Baš kao i Niko, strijelac prekrasnog gola protiv Norveške, koji je drhtao desetak minuta isčekujući kraj utakmice na Wembleyju?

'Dobro je da je drhtao on. Mislim da su drhtali i Englezi, ali najvažnije je da nisam drhtao ja. Veselim se što je i Niko pokazao svoju vrijednost, ali gol još nisam vidio. Nadam se da će se vrtjeti pa da ću ga imati prilike vidjeti.'

A koga vidite na čelu Hrvatskog nogometnog saveza? Štimac je istaknuo službenu kandidaturu, a svojevremeno je bio najveća podrška vašem Niki, kada je odlazio iz Dinama. S Markovićem ste i surađivali, ali ste i morali otići iz reprezentacije.

'U ovom trenutku nisam previše okupiran tim odnosom i borbom za vrh. Znam tek da je Štimac istaknuo kandidaturu. Dobro je da se događaju nekakve stvari, da se javljaju protukandidati. Siguran sam da Štimac ima svoj program i da će ga prezentirati, a hoće li mu to biti dovoljno, procijenit će nogometni organi. Obojica su mi dragi, i nemam namjeru ni za koga navijati. Markoviću treba odati priznanje jer sve dobro drži, Savez odlično funkcionira. Znam da mu se prigovara zbog nemara za HNL, ali on je to prebacio na Udruženje, pa bi za takvo stanje trebali odgovarati oni koji ga vode. Aplauz Štimcu za projekt lige 16, ali bolje je da to čim prije prestane jer klubovi su u teškoj situaciji', zaključio je Kranjčar, koji će se tijekom dana pojaviti i u Zagrebu. I zasigurno na svojoj Sigečici proslaviti još jedan veliki trenerski uspjeh.