STRANI MEDIJI

Crnogorska disciplina frustrirala Engleze

13.10.2010 u 08:59

Bionic
Reading

Crna Gora je i nakon četiri kola neporažena u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. No tri početne pobjede nisu odjeknule u nogometnom svijetu kao remi protiv Engleske

Engleski mediji prekrižili su Crnu Goru i prije prvog sučevog zvižduka, ali prevarili su se. Na Wembleyju nije bilo golova pa su gosti zadržali vrh kvalifikacijske skupine.

The Sun tako spominje da plaćaju izbornika šest milijuna funti godišnje, a reprezentacija nije u stanju pobijediti male nacionalne sastave. BBC piše o frustrirajućem rezultatu bez golova, da Gordi Albion nije uspio slomiti goste ni uz velik posjed lopte i to što je igrao Rooney. Njihov novinar napominje da je Crna Gora mogla i do pobjede u završnici, ali i da je junak dvoboja bio gostujući vratar Božović. U Timesovom tekstu stoji da su se engleska nadanja o preuzimanju čelnog mjesta na ljestvici 'utopila' na crnogorskoj obrani. I inače, engleski mediji se bave svojim reprezentativcima, dok za Crnogorce nema ni riječi hvale.

B92 piše da su Crnogorci odoljeli na Wembleyju, ali i da je konačno zaustavljena njihova serija od tri pobjede. Njihov novinar nije zaboravio spomenuti da Kranjčarovi izabranici i dalje nisu primili gol u kvalifikacijama, a da je remi vredniji ako se zna da u sastavu nije bilo Vučinića i Jovetića. Mondo donosi naslov da crnogorski san nije prekinut i da će Crna Gora barem do proljeća biti prva. Navodi se da je Božović obranio četiri zicera, da zbog ozljede nije bilo Vučinića, kao i to da je Crna Gora bila na korak do pobjede nakon što je pogodila gredu u 83. minuti (Jovanović).

Na internetskoj stranici Uefe stoji da je to bio sudar neporaženih u skupini i da su Englezi završili susret frustrirani jer nisu preuzeli vrh. Govori se da su Kranjčarovi izabranici bili disciplinirani, a osim dominacije domaćina, izdvaja se i Jovanovićeva greda koja je mogla u potpunosti šokirati Engleze.