KAKO PROTIV FURIJE

Ladićevi mladi pred utakmicom karijera

12.10.2010 u 09:50

Bionic
Reading

Tijekom popodneva bit će kompletiran popis sudionika nogometnog Eura za igrače do 21 godine, a vjerojatno najzanimljiviji dvoboj dana bit će odigran u Varaždinu

Španjolci su u subotu svladali Ladićeve izabranike rezultatom 2:1 pa Hrvatska ima lijepu priliku nokautirati renomiranog protivnika. Omladinski pogon svjetskih prvaka redovito zabija i, iako bi pobjeda od 1:0 Hrvate vodila na završnicu u Dansku, na tu se opciju teško osloniti.

Španjolcima se lopta lijepi za kopačku i njihov nadaleko poznati 'tika-taka' nogomet garancija je toga da će posjed lopte biti na strani protivnika. Tako je uvijek, teško je danas očekivati promjenu tradicije. Ključnu ulogu odigrat će brza tranzicija preko krila i mirnoća u realizaciji. Nakon drugog žutog kartona Kalinića taj je dio posla u rukama Hajdukova bisera Ante Vukušića. Sinjski momak slomio je Anderlecht…

Iskustvo je svakako na strani Španjolaca; samo je Ivan Rakitić igrao veće dvoboje od današnjeg. Ni Anderlecht ni Villarreal nemaju snagu 'male furije' niti su dvoboji Europske lige specifično teški koliko i borba za europsku smotru. Taj je element možda i najveća prednost Španjolske, ali Hrvatska se itekako ima čemu nadati.

Imamo jakih aduta od vratara do napadača, ovo je bez sumnje najbolja omladinska generacija hrvatskog nogometa. Ni klupa nije tanka, a ima igrača (primjerice Ozobić) koji bi u nekim drugim vremenima igrali važnu ulogu dok su u ovom kolektivu na margini.

Momčad je svjesna i snage protivnika, ali i svojih velikih mogućnosti, i u 16 sati u baroknom gradu traže potpunu afirmaciju, svoje mjesto na nogometnoj karti svijeta. Za velike pothvate uvijek treba i malo sreće, ako se neke stvari poklope, ponovno bi se mogla oriti pobjednička pjesma ove momčadi 'Zovi samo zovi'.