ČLAN MOSTARSKOG BMV-a

Legendarni vratar Marić doživio moždani udar

07.10.2010 u 13:26

Bionic
Reading

Prije nekoliko dana šokirala ns je vijest kako je bivši Dinamov trenera, a sada izbornik albanske reprezentacije Josip Kuže doživio moždani udar, a danas iz Njemačke stiže vijest o teškom stanju Envera Marića

Enver Marić, legendarni vratar mostarskog Veleža i reprezentacije bivše Jugoslavije doživio je teži moždani udar u Berlinu, objavila je Radio televizija Mostar. Ovu vijest je potvrdio i Samir Ćemalović, dugogodišnji kapetan Veleža i član uprave ovoga kluba. Ćemalović je pojasnio da je Enver Marić u ponedjeljak imao operaciju srca i krvnih žila.

'Operacija je bila uspješna, no liječnici nisu znali da Marić ima ugrušak, koji se pokrenuo i nastupio je moždani udar. Sada mu je lijeva strana oduzeta', rekao je Ćemalović.

Enver Marić je bio vratar Veleža od 1967. do 1976., a na vratima njemačkog Schalkea proveo je dvije godine od 1976. do 1978. Za reprezentaciju bivše jugoslavenske nogometne vrste nastupio je 32 puta. Nakon igračke karijere bio je trener vratara u njemačkim klubovima Fortuna Düsseldorfa i Herthe iz Berlina. 

'Leteći Mostarac' je bio član poznatog Veležovog trija 'BMV' - Bajević, Marić, Vladić), koji je igrao u jednoj od najuspješnijih generacija kluba sa Neretve. Ostat će zapamćen i po tome da je tri puta branio za reprezentaciju svijeta i Europe. Upravo uoči Svjetskog prvenstva u Njemačkoj, 1973. godine proglašen za najboljim nogometašem bivše Jugoslavije.