POČAST GOLGETERU

Legendarnom Kempesu stadion u Cordobi

07.10.2010 u 12:09

Bionic
Reading

Vlasti argentinske pokrajine Cordobe odlučile su preimenovati ime stadiona Olímpico Chateau Carreras u Mario Alberto Kempes, odajući tako počast jednom od najboljih argentinskih nogometaša svih vremena

Stadion Olímpico Chateau Carreras je izgrađen u Cordobi 1978. godine, kada je Kempes donio Argentini svjetski naslov. Prošle godine je preuređen, a njegov kapacitet je 46,083 gledatelja.

'Potaknuli smo inIcijativu da se naš gradski stadion zove po Kempesu, jednom od naših najboljih ne samo nogometaša, već i sportaša,' kazao je guverner provincije Cordoba Juan Schiaretti.

Kempes je za reprezentaciju Argentine upisao 43 nastupa i zabio 20 golova od čega šest na SP-u 1978. godine na kojem je Argentina slavila.

'Odluka vlasti u Cordobi me čini iznimno ponosnim. Želim se svim zahvaliti na tako velikoj časti,' poručio je Kempes koji je rođen u mjestu Belle Ville u pokrajini Cordoba.

Kempes se tako pridružio Diegu Maradoni i Marcelu Bielsi koji su također za života u Argentini dobili čast da se stadioni zovu po njima. Po Maradoni se zove stadion Argentinos Juniorsa, kluba iz Buenos Airesa u kojem je Maradona započeo seniorsku karijeru, dok stadion is Newell's Old Boysa u Rosariju od prosinca prošle godine nosi ime Marcelo Bielsa.

Majstor Kempes