VESELO NA TRIBINAMA

Nijemci i Turci u Berlinu, tko je domaćin

07.10.2010 u 10:54

Bionic
Reading

Njemačka u sklopu kvalifikacija za Euro 2012. u Berlinu igra protiv Turske. S obzirom koliko Turaka živi u Njemačkoj, zapravo je pitanje tko je kome domaćin u ovom ogledu

Dok će većina reprezentacija u utakmicama na domaćem terenu imati bezrezervnu podršku svojih navijača, u jednom ogledu bi se moglo dogoditi da se ne zna tko je domaćin. U Berlinu će se ogledati Njemačka i Turska u kvalifikacijama za Euro 2012. koji će se igrati u Poljskoj i Ukrajini.

U Njemačkoj živi velik broj Turaka. Čak i oni rođeni u Njemačkoj i dalje nose Tursku u srcu više nego Njemačku. Što se nogometa tiče, neki su, poput Mesuta Özila, odlučili igrati za 'elf', dok su se drugi, poput Hamita Altintopa, opredijelili za naciju svojih predaka, a i jedan i drugi su rođeni u Njemačkoj.

Diglo se dosta buke oko raspodjele ulaznica za ovu utakmicu, jer je Turski nogometni savez dobio čak 15 tisuća ulaznica za stadion u Berlinu, a pitanje je tko će kupiti preostale ulaznice jer u Berlinu živi više od 100 tisuća Turaka.

U 'elfu' se nadaju da će ipak oni imati veću podršku na tribinama, iako je u posljednjem njihovom ogledu u Njemačkoj premoć na tribinama pripala Turskoj.

'Igramo na svom terenu, poznajemo stadion i na njemu smo dobili dosta važnih utakmica, tako da nema problema za nas', smatra direktor 'elfa' Oliver Bierhoff.

Uglavnom, bit će zanimljivo vidjeti taj ogled u Berlinu, kojem će prisustvovati prvi ljudi i Njemačke i Turske.