SVE DOGOVORENO

Vlasnici Boston Red Soxa kupuju Liverpool

06.10.2010 u 10:02

Bionic
Reading

Dosadašnji vlasnici krizom uzdrmanog engleskog nogometnog velikana Liverpoola Amerikanci Tom Hicks i George Gillett pristali su prodati klub američkoj kompaniji New England Sports Ventures (NESV), u čijem vlasništvu se nalazi baseball klub Boston Red Sox

Vijest o prodaji 'redsa izazvala je oduševljenje među navijačima trofejnog kluba, ali i zebnju jer umjesto omraženog američkog dvojca na Anfield ponovo dolaze Amerikanci. Za sada još nije poznato za koliko je novaca klub prodan, no NESV će u potpunosti podmiriti dug od 350 milijuna eura prema Royal Bank of Scotland. Hicks i Gillett su na početku tražili 800 milijuna eura, a potom su smanjili zahtjev na 600 milijuna. No, čini se kako su morali još više smanjiti svoje novčane apetite.

'Pregovori su uspješno realizirani i proces promjene vlasnika ubrzo će biti priveden kraju,' potvrdio je direktor kluba Martin Broughton kazavši kako su se predstavnici Liverpoola i tvrtke NESV u posljednjih mjesec dana susreli tri puta u Bostonu, Londonu i Liverpoolu i napokon se dogovorili oko svih detalja.

Hicks i Gillett su kupili Liverpool u veljači 2007. godine za 250 milijuna eura, međutim, vrlo brzo su upali u novčane probleme. U travnju ove godine objavili su kako je klub na prodaju, a šest mjeseci kasnije su uspjeli su ga i prodati Johnu W. Henryju koji stoji iza NESV-a.

'Henry je vrlo popularan u Bostonu jer je Red Soxe vratio u vrh. Siguran sam kako će to učiniti i s Liverpoolom,' kazao je novinar Boston Globea Peter Abraham.

John W. Henry se obogatio na Wall Stretu, a prema Forbesu njegovo bogatstvo se procjenjuje na 700 milijuna eura.

Prodaju kluba još mora potvrditi vodstvo Premiershipa.