NIJE ON LOŠ

Nizozemski 'kostolomac' dobio podršku

05.10.2010 u 19:10

Bionic
Reading

Kostolomac Manchester Cityja Nigel de Jong nakon brutalnog prekršaja na Hatemu Ben Arfi izazvao je veliku buru. Nije mu prvi put da lomi suparnike, no ima i nekih koji su stali na njegovu stranu

Nakon što je još jednom suparničkog igrača strpao u bolnicu, De Jong je postao glavna tema u nogometnim krugovima. Govorilo se da je kriminalac, ubojica, da mu treba doživotno zabraniti igranje, a nizozemski izbornik zbog cijele situacije nije ga ni pozvao u reprezentaciju za kvalifikacijske okršaje za EURO 2012.

No ima i onih koji su ga podržali. Jedan je od njih kapetan Oranja koji nosi dres Bayerna, Mark Van Bommel.

'Nesreća je da je slomio nogu protivniku drugi put u šest mjeseci. No zahvaljujući Nigelu stigli smo do finala Svjetskog prvenstva. Sada čujem da ga ljudi zovu kriminalcem što je glupost. On ne treba promijeniti svoj način igre, mi ga takvog trebamo. No možda bi ponekad u duele trebao ići drukčije' ,rekao je Van Bommel.

Uz 'kostolomca' je stao i menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini.

'On je pravi natjecatelj, on je veliki igrač koji je odan i iskren i ja ga podržavam od sveg srca', rekao je Mancini.

Inače, Newcastle je zatražio kaznu za Nigela de Jonga koji zbog brutalnog starta nije isključen.

'Newcastle United poslao je pismo engleskom savezu u kojem se traži pravedna kazna za De Jonga, jer je njegov start bio nepotreban i brutalan. Naš igrač doživio je dvostruki prijelom noge i za njega je ova sezona gotova, pa tražimo pravdu', stoji u priopćenju na web stranici kluba.

Tri De Jongove žrtve