ŽELJA JE ZOLA

Chelsea dao nogu Scolariju

09.02.2009 u 21:52

Bionic
Reading

Europski nogometni doprvak Chelsea otpustio je menadžera Luiza Felipea Scolarija nakon što je samo sedam mjeseci proveo na toj dužnosti

Nakon niza loših rezultata, zbog kojih se Chelsea nalazi tek na četvrtom mjestu na ljestvici engleskog prvenstva sa sedam bodova manje i utakmicom više od vodećeg Manchester Uniteda, uprava kluba je odlučila zahvaliti se na suradnji brazilskom stručnjaku koji je do ovoga ljeta vodio reprezentaciju Portugala - Luizu Felipeu Scolariju. Otkaz je stigao dan nakon novog kiksa zvijezda sa Stamford Bridgea protiv Hulla (0:0).

'Felipe je donio mnogo toga pozitivnog u ovaj klub, tako da svi osjećamo dozu tuge jer je naša suradnja tako brzo okončana. Nažalost, rezultati i igre momčadi postajali su sve lošiji u ključnom razdoblju sezone', stoji u priopćenju kluba.

Scolarija će privremeno zamijeniti dosadašnji pomoćni trener Ray Wilkins.

Inače, navijači Chelseaja na poziciji trenera žele vidjeti klupsku igračku legendu, aktualnog trenera West Hama Gianfranca Zolu, ali ta želja će im se teško ostvariti.

'U nogometu nikad ne reci nikad, ali ono što sada mogu reći je da nemam namjeru napustiti West Ham. Puno mu dugujem jer nema puno klubova koji bi posao povjerili tako neiskusnom treneru. Nije u mojoj prirodi da odustanem od posla koji sam tek započeo', rekao je Zola.