PODRŠKA

Real poslao dresove čileanskim rudarima

01.10.2010 u 21:14

Bionic
Reading

Plemenit potez napravili su igrači madridskog Reala. Oni su poslali potpisane dresove čileanskim rudarima koji se nalaze zarobljeni pod zemljom u rudniku San Jose od 5. kolovoza

Real nije veliki klub samo po trofejima, nego i po djelima. 'Kraljevi' su često sudjelovali u raznim humanitarnim aktivnostima, a sada su dali i podršku zarobljenim rudarima iz Čilea.

Igrači španjolskog prvoligaša poslali su potpisane dresove te su 33 nesretnika također pozvali da dođu na utakmicu na Santiago Bernabeu kada budu spašeni.

Osim dresova, na adresu ministra rudarstva Laurenecea Golbornea stigao je album s fotografijama realovaca kako potpisuju dresove te pismo u kojem stoji: 'Budite jaki, rudari!'

'Znači puno kada zemlja poput Španjolske prati 'odiseju' kroz koju prolazimo. Nadam se da će rudari moći uživati u ovim darovima', rekao je Golborne.

Na fotografijama se nalaze trener Jose Mourinho, Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos i Iker Casillas kako stavljaju svoje autograme na dresovima na čijim je poleđinama otisnut broj 33.

Podsjetimo, rudari se nalaze 700 metara pod zemljom od 5. kolovoza, a njihovo izvlačenje trajat će do kraja godine. Među njima se nalazi i bivši čileanski reprezentativac, danas 55-godišnji Franklin Lobos.

Treba spomenuti da je nedavno i napadač Barcelone David Villa rudarima poslao dva dresa jer je i njegova obitelj kroz nekoliko generacija radila u rudniku.

Potpora nesretnim rudarima