MAXtv PREPORUKA

Turbo nogometni vikend je pred nama

01.10.2010 u 20:15

Bionic
Reading

Kakva će to biti poslastica za ljubitelje nogometa! Tijekom vikenda se igra nekoliko spektakularnih utakmica u talijanskom i španjolskom prvenstvu, a MAXtv pretplatnici će ih moći gledati na Areni Sport 1 i 2

Može li se Parma suprotstaviti Zlatanu Ibrahimoviću i njegovom AC Milanu, može li Samuel Eto'o nastaviti svoj golgeterski niz i kontra Juventusa, hoće li madridski Real i u ponedjeljak biti neporažen unatoč tomu što igra protiv Deportiva, a ima li Valencija snage nakon poraza od Manchester Uniteda u Ligi prvaka na svojoj Mestalli pobijediti izuzetno neugodni Athletic Bilabao? Uostalom, što će učniti Pep Guardiola? Hoće li u vatru gurnuti jedva oporavljenog Messija ili će se na Camp Nou suprotstaviti Mallorci bez novog argentinskog čuda?

Sve su to pitanja na koja ćemo odgovor dobiti tek potkraj vikenda, no pretplatnici MAXtv-a imat će priliku i sami provjeriti što će se događati ukoliko na vrijeme na svojim TV prijamnicima okrenu Arenu Sport 1 ili 2, ovisno što ih zanima i koju utakmicu žele gledati.

Jasno, nije to sve što se nudi za vikend. Tu je i američki nogomet u izdanju snažnih mačo tetoviranih superstarova, ali i djevojaka koje za jajolikom loptom trče gotovo u donjem rublju, pa tenis, košarka, svjetsko prvenstvo u odbojci i jaka ruska KHL liga u hokeju na ledu. Izbor je velik, a program prepun uzbudljivih utakmica. Turbo sportski vikend je pred nama.

Nogomet: Parma - Milan
Izravni prijenos 2. listopada u 20.45 sati

Nekad je Parma bila strah i trepet za europske i talijanske klubove. Borili su se za naslov u Serie A, no danas je samo sjena nekadašnje veličine. S druge strane Milan se ove sezone izuzetno pojačao. Ibrahimović i Robinho dodani su Patu i Ronaldinhu tako da su danas 'rossoneri' nakon dužeg vremena opet vrhunska momčad koja može probiti svaku obranu.

Nakon pet odigranih kola, što je zapravo tek uvod, Milan drži osmo mjesto i ima tek dva boda manje od vodećeg Intera. S druge strane, Parma je 17. sa samo pet bodova i dosad je ubilježila tek jednu pobjedu. S obzirom na formu i jedne i druge momčadi, Milanu se smiješi pobjeda, no kako je Parmi svaki bod važan, teško da će domaćinima biti lako doći do tri boda.

Parma je zadnji puta slavila na San Siru sad već daleke 1996, i to s minimalnih 1:0, a posljednji remi u Milanu ostvarili su u sezoni 2007/08. Ima li i sad snage za barem podjelu bodova? Teško, teško...

Nogomet: Valencia - Athletic Bilbao
Izravni prijenos 2 listopada u 21. 55 sati

Iako je Valencija prije početka sezona prodala Davida Villu te Silvu, momčad s Mestalle nije izgubila na svojoj ubojitosti. Trenutno je vodeća momčad Primere, a kao takva dočekuje baskijski ponos Athletic, koji trenutno drži deveto mjesto.

Ogledi ovih dviju momčadi uvijek su poslastica za ljubitelje nogometa, ne samo zbog rivalstva, već i zbog toga što gledatelji u pravilu vide dosta pogodaka. Zanimljivo, Valencia i Athletic su zadnji puta međusobno igrali bez pogodaka prije 21. godine, točnije 1989. godine.

Nogomet: Real Madrid - Deportivo
Izravni prijenos 3. listopada u 20.55 sati

Sudar neporaženog Reala i Deprotiva koji još ne zna za pobjedu i drži 19. mjesto u Primeri. Golovi su zajamčeni jer je nepopularnih 0:0 na Santiago Bernabeu bilo prije 13 godina. Momčad iz La Corune bila je tvrd orah za 'kraljeve' samo na svojem terenu, dok su u Madridu rijetko dolazili do uspjeha. U zadnjih deset dvoboja u metropoli, Real je puni plijen uzeo u devet navrata, a jednom su se s tri boda osladili i gosti. Domaćin ima muka oko ozljeda, a lošu atmosferu u Mourinhovoj svlačionici kvari činjenica da skupocjene zvijezde ne igraju atraktivno. S druge strane, u Deportivu vlada rasulo, a dosta je i izostanaka u veznom redu.

'Moramo se boriti. Dobro radimo na treningu i vjerujem da ćemo to uskoro pokazati na terenu. Od nas u ligi ima 10-12 lošijih momčadi', rekao je strateg Lotina.

Nogomet: Inter - Juventus
Izravni prijenos 3. listopada u 20.40 sati

Okršaj trofejnih talijanskih momčadi u utakmici koja se naziva Derbi d'Italia. U Serie A su odigrali 156 utakmica. Iako je 'stara dama' na boljem učinku, u Milanu je omjer na strani aktualnog prvaka. Inter je na svojem stadionu upisao 35 pobjeda, 24 remija i 19 poraza. Posljednjih godina 'nerazzurri' dominiraju ligom, a Juventus nakon povrataka iz Druge lige (izbačen zbog namještanja) više nije onaj stari. Gosti svoju šansu vide u činjenici da su kod domaćina ozlijeđeni Motta, Zanetti, Samuel, Materazzi i Milito.

'Ne bojimo se Intera. Znamo da su oni europski prvaci i upoznati smo s njihovom snagom, ali mi smo Juventus i igrat ćemo na svoj način', rekao je trener 'zebri' Del Neri.

Nogomet: Barcelona - Mallorca
Izravni prijenos 3. listopada u 18.55 sati

Kad je na terenu Barcelona, spektakl je zajamčen. Još kada se zna da se u kadar nakon ozljede vraća Messi, bilo kojem suparniku, a posebno njihovom vrataru, loše se piše. Mallorca dolazi na Nou Camp s optimizmom, ali povijest nije na strani gostujuće družine. Od 26 utakmica na Nou Campu, domaćin je slavio 17 puta, a gost tek u tri navrata. Jedini problem kod španjolskog prvaka je da i sada ne može računati na najjačih 11 jer je van stroja 'srce sredine terena' - Xavi.

'Moji igrači su puni motivacije da se suprotstave Barceloni. Nadam se našem dobrom nastupu', izjavio je trener Laudrup, jedan od rijetkih nogometnih velikana koji je nosio dres Barce i Reala.