VEĆ VIĐENA GREŠKA

Paok srušio Dinamo, prvi poraz Halilhodžića

30.09.2010 u 22:56

Bionic
Reading

Dinamo je u Solunu doživio prvi poraz u eri trenera Halilhodžića, Paok je slavio 1:0. Presudila je za Dinamo uobičajena teška pogreška u obrani koju je Ilić pretvorio u euforično slavlje Grka

Dinamo je u dvoboj ušao vrlo solidno, odmah pokazujući domaćinima da se ne boji njihovih 'specijalnih efekata' s tribine. Plavi su držali egal na terenu, povremeno pokazujući da su tehnički kvalitetnija momčad. Ipak, osim obostrane borbenosti nismo vidjeli puno. Pogotovo prilike.

Svaki od protivnika zapravo je stvorio po jednu, a grčka obrana je bila neusporedivo čvršća i svojim navijačima priuštila veliko slavlje. Mreže se nisu tresle do 56. minute, kada je jedan neugodan, ali sasvim ukrotiv centaršut zbunio Bišćana i Kelavu. Kapetan je krenuo pa stao, Kelava ostao u raskoraku i između njih se našao Ivić, koji je zahvalio darežljivim gostima, spremio loptu iz blizine u mrežu i pokrenuo veliko slavlje domaćina.

Dinamo je skoro izjednačio 15 minuta prije kraja, no dva Sammirova udarca nisu zatresla mrežu. Prvi je sjajno obranio Hrvat na vratima Paoka, a drugi je zapeo u obrambenom bloku.

Tako je Paok na ljestvici preskočio Dinamo, koji je na drugome mjestu, bodovno izjednačen s Villarrealom, a pred 'modrima' je domaći dvoboj s Club Bruggeom za tri tjedna.