2. KOLO LIGE PRVAKA

Barca poput Bonapartea i beogradska redukcija

30.09.2010 u 09:46

Bionic
Reading

U drugom kolu Lige prvaka nije bilo previše iznenađenja. Tek je Barcelona ponovno ostala bez pobjede u Rusiji, a Atenu je šokirao Kopenhagen koji je usred Grčke nokautirao Panathinaikos. Hrvatski igrači bili su mahom uspješni sa svojim klubovima

Barcelona je u Rusiji doživjela još jednu malu neugodnost - tamošnji Rubin iz Kazanja pomalo joj postaje 'crna mačka' jer prošle godine pobijedio na Camp Nou (2:1), zatim po cičoj zimi izborio remi (0:0) u uzvratu, a sad je ponovno izborio podjelu bodova (1:1) uz vrlo dobru igru i bolje prigode. Pep Guardiola izgradio je sustav u kojem mu momčad igra prelijepo, no - neučinkovito. Dodavanja su brza, ali beskrajno brojna, nema okomite lopte i bez Lea Messija ekipa je pomalo bezopasna po suparničkog golmana. Jasno da je još uvijek riječ možda i o najboljoj družini svijeta, no očito je da će Katalonci morati poraditi na učinkovitosti.

Zlatan Ibrahimović polako, ali sigurno isplaćuje svaki euro uložen u njega. AC Milan upravo na krilima njegove igre ostvaruje vrlo dobre rezultate i u Seriji A i u Ligi prvaka; Ibro je bio strijelac i za 1:1 protiv Ajaxa u Amsterdamu, a remi je izboren unatoč neigranju Ronaldinha. Preostala dva talijanska kluba ostvarila su pobjede. Inter je uz tri gola i jednu asistenciju Samuela Eto'oa razbio sa 4:0 desetkovani Werder, a Roma je na svom Olimpijskom stadionu nadvisila Cluj sa 2:1.

Sve otočke momčadi pobijedile su u 2. kolu Lige prvaka. Chelsea je sa 2:0 dobio Marseille na Stamford Bridgeu, Arsenal je u polumračnom Beogradu bio super uvjerljiv i sa 3:1 isprašio Partizan, Tottenham je s Lukom Modrićem od prve minute na svom travnjaku nadvisio Twente sa 4:1, Manchester United nije odigrao utakmicu za pamćenje na Mestalli, no dobio je Valenciju pogotkom u posljednjim minutama susreta, dok su Glasgow Rangersi i bez našeg Nikice Jelavića una Ibroxu nadvisio Bursaspor s minimalnih 1:0.

Schalke 04 s našim Ivanom Rakitićem u veznom redu konačno je ostvario vrijednu pobjedu, pala je Benfica sa 2:0 i ekipa Felixa Magatha dočepala se drugog mjesta u skupini B, odmah iza Lyona koji u Europi igra uvjerljivo, a u Le Championattu broji najteže dane unazad više od jednog desetljeća. I Bayern je bio uspješan. S Danijelom Pranjićem koji je odigrao cijeli susret te Ivicom Olićem koji je ušao u 56. minuti, Bavarci su stigli do druge uzastopne pobjede u Ligi prvaka, sa 2:1 svladali su Basel u Švicarskoj.

Od španjolskih momčadi samo je madridski Real na gostovanju u Francuskoj stigao do pobjede. Teškom mukom i pogotkom Angela di Marije u 81. minuti svladan je žilavi Auxerre.

Ipak, najveće iznenađenje kola napravio je Kopenhagen pobijedivši usred Atene favorizirani Panathinaikos s 2:0. Grci su nakon drugog uzastopnog poraza u skupini D prikovani na dno ljestvice s katastrofalnom gol razlikom 1:7 i, ukoliko uskoro ne ostvare pobjedu, vrlo brzo će se moći oprostiti od Europe. Utakmici su prethodili veliki neredi huligana, pa bolnice još zbrajaju ubode nožem, a policija broj uhićenih.