RUSKA ZAGONETKA

Rubin još jednom zaustavio Barcelonu

29.09.2010 u 20:14

Bionic
Reading

Rubin i Barcelona su utakmicu drugog kola skupine D odigrali u ranijem terminu od ostalih sedam susreta koji su bili u srijedu na rasporedu. U Kazanu je nakon 90 minuta bilo 1:1, a oba pogotka pala su iz jedanaesteraca

Rubin očigledno ima rješenje za Barcelonu. Prošle sezone su se ova dva kluba susrela u skupini i dok je u Kazanu bilo 0:0, na Nou Campu su Rusi iznenadili i slavili 2:1.

Katalonski ponos ni sada nije uspio srušiti ruskog prvaka. Istina je da su gosti imali terensku nadmoć, odnosno loptu u svojim nogama do 75 posto, ali to nije donijelo prevagu u rezultatu.

Pedro, Iniesta i Villa u prvom dijelu nisu iz izglednih situacija zabili, dok je Rubin u 30. minuti došao u vodstvo. Kalešin je ušao u kazneni prostor Barcelone, tamo ga je srušio Dani Alves, a siguran egzekutor s bijele točke bio je Noboa.

I nastavak je donio igru na jedan gol, ali svi pokušaji španjolskog prvaka završavali su na ruskom obrambenom zidu u kojem je bilo ponekad po osam igrača. Ipak, u 60. minuti dogodilo se izjednačenje. Iniesta je pao u šesnaestercu nakon dvoboja sa Salukvadzeom, a precizan sa 11 metara bio je David Villa.

Odmah poslije gola Guardiola je ubacio Messija koji se čudesno brzo oporavio od ozljede koju je zadobio prije nešto manje od dva tjedna u prvenstvenom dvoboju s Atleticom, ali to nije pomoglo Kataloncima da dođu do slavlja. Kazan je ostao neosvojiva utvrda za jednog od favorita Lige prvaka.

Barcelona sada nakon dva kola ima četiri boda, dok je Rubin osvojio svoj prvi bod u skupini.