JACOBS SE DIVIO POLJUDU

Belgijanci ignorirali Poklepovića

29.09.2010 u 19:20

Bionic
Reading

Nitko od belgijskih novinara nije posjetio presicu Hajdukova trenera Poklepovića, dok se gostujući trener Jacobs nasmijao na spomen Maksimira

Uobičajeno je prije europskih ogleda da treneri i po jedan igrač obje ekipe izađu pred novinare. Tako je bilo i ovog puta, s Hajdukove strane stigli su Stanko Poklepović i najbolji strijelac Ante Vukušić, no nije bilo nijednog belgijskog novinara.

'Nisu pokazali interes', pojasnio je glasnogovornik Hajduka Nikica Vukašin, na što je trener Poklepović samo dobacio: 'Očito nisu profesionalni.'

Obzirom da je za hrvatske medije govorio ujutro, mikrofoni su brzo okrenuti prema Anti Vukušiću, koji je rekao kako je atmosfera odlična i kako svi vjeruju u pobjedu.

'Trener nam je sve objasnio, znamo odakle prijete najveće opasnosti i što moramo napraviti', rekao je Vukušić, koji se nije posebno uzbuđivao što su Belgijanci uglavnom najavljivali kako najveća opasnost prijeti od Senijada Ibričića.

'Potrudit ću se da sutra zapamte i mene.'

Nakon bijelih, red je došao i na goste. Trener Ariel Jacobs se, zanimljivo, tijekom opservacije Hajduka često prisjećao utakmice s Dinamom.

'Znam da je Dinamo u zadnje vrijeme bio više u fokusu, koliko se sjećam Hajduk je prvi put u sedam godina na vrhu ljestvice i to ima pozitivan utjecaj na njihova razmišljanja', rekao je Jacobs.

Pretjerao je za koju godinu, Hajduk je 2005. godine bio prvak, no zato je dobro detektirao gorući problem Maksimira.

'Čim sam izašao na Poljud vidim da je to velika razlika i potpuno drugačiji osjećaj nego kad smo istrčali na stadion u Zagrebu.'

Što se tiče prednosti i nedostataka, Jacobs je rekao kako i Hajduk i Anderlecht među prednosti mogu ubrojati nekoliko vrlo jakih individualaca, a Hajduk k tome ima i prednost domaćeg terena i fantastično navijanje. Atmosferu na Poljudu kao prednost Hajduka istaknuo je golman Proto, koji je rekao kako Anderlecht nije u krizi te kako se njihovi rezultati gledaju drugačijim očima nego nekih drugih klubova.


'Mi smo klub velikih ambicija, i kad tri puta zaredom remiziramo, svi pitaju je li to kriza.'

Upitan da procijeni snagu Hajduka, golman Anderlechta je spomenuo beogradski Partizan, koji ih je izbacio na korak do Lige prvaka.

'Gledao sam snimke Hajdukovih utakmica i moj je dojam da je Hajduk jači od Partizana, ali znate kako je to, ponekad za postići dobar rezultat treba imati inspiraciju ili dobar dan', zaključio je Proto.