HAJDUK ČEKA ANDERLECHT

Poklepović: Tražim da napravimo novo čudo

29.09.2010 u 12:15

Bionic
Reading

Trener Hajduka Stanko Poklepović dobro raspoložen je došao na druženje s novinarima pred utakmicu drugog kola Europske lige protiv Anderlechta (Poljud, 19 sati). Špaco tvrdi da 'bili' pred svojim navijačima traže još jedno čudo

Pred Hajdukom je novi europski okršaj. Nakon poraza u Ateni od AEK-a, pred igračima trenera Stanka Poklepovića je novi izazov zvan Anderlecht. 'Bili' će po prvi puta ove sezone igrati utakmicu Europske lige pred svojim gledateljima.

'Tražimo novo čudo. Ulazak u Europu za sve nas bio je čudo, a sada moramo napraviti sve da bismo izveli još jedno čudo. Jest, dobro ste to čuli, tako se kaže na mome Braču. Znamo da će biti teško, ali utakmici pristupamo maksimalno ozbiljno, proučili smo sve protivnike, pa tako i Anderlecht o kojemu nam je vrlo kvalitetno referirao Željko Mijač', prenosi Dalmacijanews.com riječi trenera Poklepovića koji je potvrdio da kapetan Andrić neće igrati.

Špaco nema recept kako pobijediti Anderlecht, ali zna što želi od svojih igrača.

'Tražit ću sposobnost. Imali smo blještavih i loših izdanja ove sezone, a moramo napraviti sve da tih loših trenutaka bude sve manje. Anderlecht je momčad koja ima prezime i ime u Europi. Njihovi igrači su vrhunski, reprezentativci Belgije i drugih država. Proučili smo da imaju tri varijante igre, a mi smo spremni odgovoriti na sve tri. Što više dobroga, a što manje lošega, uz faktor sreće, to je put. Trebamo začepiti sve njihove varijante i pokazati što više svojih sposobnosti. Pojedinačna sposobnost također je važna.'

Anderlecht je, kao i Hajduk, u prvom kolu u svojoj skupini izgubio, no Špaco ne smatra da je to uteg za belgijski sastav.

'Oni imaju 300 utakmica u Europi, brojne trofeje i oni od toga ne rade nikakvu euforiju. Kod nas se u pobjedi radi jedna, a u porazu druga euforija. To je njihova doktrina, ne stvara se stres oko jedne izgubljene utakmice', završio je Poklepović.