DONOSI NOVOSTI

Gigi Simoni: Benitez je bolji od Mourinha

27.09.2010 u 20:32

Bionic
Reading

Bivši trener milanskog Intera Luigi 'Gigi' Simoni, koji je s plavo-crnima 1998. osvojio Kup Uefa, jedan je od najpozvanijih da usporedi trenerska imena koja su sjedila na čelu europskih prvaka u prošla tri mjeseca

Jose Mourinho je s Interom osvojio sve raspoložive krune i preselio u Madrid, nakon čega je vođenje Sneijdera i društva preuzeo Rafael Benitez.

'Čim sam čuo da Jose odlazi ponadao sam se da će Inter Liverpoolu preoteti Beniteza', kaže Simoni koji je trenutno direktor u niželigašu Gubbiju, ali i dalje je navijač Intera.

'Benitez je odličan trener i drag čovjek kojega maksimalno poštujem. S obzirom na uglađene manire, daleko je ispred Mourinha', rekao je Simoni i dodao nove elemente u svoju usporedbu.

'Mislim da je i kao trener bolji. Mourinho talijanskom nogometu nije donio ništa novo, igrao je sustav baziran na kontraudarima, što gledamo već desetljećima. To je efikasan sustav, ali Benitez teži drugačijem stilu, s više tehničkih detalja, i nadam se da će uspjeti.'

Ova izjava renomiranog prethodnika sigurno će biti muzika za uši španjolskom strategu koji je s Mourinhom imao nategnute odnose još dok su trenerski kruh zarađivali u Engleskoj.