EUROPSKI PROTIVNICI

Anderlecht 'petardom' najavio Poljud, poraz Paoka

26.09.2010 u 20:31

Bionic
Reading

U četvrtak će se odigrati drugo kol nogometne Europske lige, a protivnici hrvatskih klubova u svojim su prvenstvima zabilježili polovičan uspjeh

Sljedeći suparnik splitskog Hajduka u skupini G Europske lige nogometaša, Anderlecht je u susretu 9. kola belgijskog prvenstva na svom terenu svladao Mechelen sa 5-0 (1-0).

Prvi gol na utakmici postigao je Boussouffa u 17. minuti, a pobjedu su 'podebljali' Gillet u 71., Suarez u 74., Deschart u 80. i Legear u 90+1. minuti. Sva ta četiri pogotka Anderlecht je postigao s dva igrača više na terenu.

Anderlecht je igrao u sastavu: Proto - Gillet, Juhasz, Mazuch, Deschacht (Lecjacks, 81) - Biglia, Polak, Kouyate (Legear, 58), Boussoufa - Suarez, Lukaku (Chavarria, 76).

Nakon devet kola Anderlecht je drugi na ljestvici sa 21 bodom, četiri manje od vodećeg Genka.

Sljedeći suparnik zagrebačkog Dinama u skupini D Europske lige nogometaša, grčki PAOK je u 4. kolu domaćeg prvenstva izgubio na gostovanju od Xanthija sa 0-1 (0-1).

PAOK je igrao u sastavu: Krešić - Contreras, Bussaidi, Lino-Dorvalino, Malezas - Garcia Perez (Moraes de Oliveira, 67), Vitolo, Ivić, Vieirinha-Vieira - Filomeno (El Zhar, 51), Salpigidos (Papazoglou, 80).

PAOK je od 73. minute igrao bez isključenog Conterasa.

PAOK je trenutačno 11. s pet bodova iz četiri kola, a vodeći Olympiakos ima devet bodova.