SPLIT ZAKASNIO ZA MALTU

Srebrić: Nije donesena odluka da se igra u Zagrebu

24.09.2010 u 12:42

Bionic
Reading

Iako je u četvrtak, nakon sjednice IO-a HNS-a, njezin član Drago Katalenić rekao da je stav IO-a da se utakmice reprezentacije igraju u Zagrebu, glavni tajnik Zorislav Srebrić to je u petak demantirao

'Nije istina da je jučer donesena odluka da se sve utakmice igraju u Zagrebu. Bila je to rasprava o mogućim odigravanjima. Stjecajem okolnosti, ali i nedorečenosti u dogovoru, dvoboj s Maltom igrat će se u Zagrebu. Ponavljam, nije donesena odluka da se sve utakmice igraju u Zagrebu', bila je izjava Zorislava Srebrića na upit vezan uz jučerašnji istup Katalenića, nakon sjednice IO-a HNS-a, na kojoj je navodno dogovoreno da će se preostale utakmice kvalifikacija igrati u Zagrebu.

Izbornik Bilić, koji je sjedio na metar i pol od Srebrića, netom prije naglasio je da je njegov i stav igrača suprotan - to jest da bi željeli igrati u Splitu, te je Srebrić, pravnik po struci, dodao i ovo:

'Držimo li se slova na papiru, odluku o domaćinstvu može donijeti samo Izvršni odbor. Naravno, igrači i stožer bitna su stavka i saslušat ćemo i njih.'

Dakle, dvoboja s Maltom u Splitu neće biti jer, prema Srebrićevim riječima, rok za prijavu domaćina je dva mjeseca uoči utakmice, a na taj rok Split je zakasnio. Dobije li Split prvu sljedeću utakmicu, a ona je u lipnju protiv Gruzije, bit će to 14 godina nakon dvoboja s Dancima.

'Pa iduće godine Hajduk slavi 100. obljetnicu, zar to ne bi bio lijep poklon?' uzvratio je Srebrić, koji je stao u obranu HNS-a, iako se zna da do prije par mjeseci ni igrači, a ni članovi stožera nisu ni pomišljali igrati bilo gdje osim u Zagrebu. No, zvižduci s maksimirskog stadiona, na kojem sjede ljudi s plaćenim ulaznicama, samim time i s pravom na mišljenje, ali i iz svih krajeva Hrvatske, očito su uznemirili duhove među reprezentativcima te se sada traži spasonosno rješenje.