DERBI NIJE UPITAN

Kalinić zbog ozljede ne putuje u Bukurešt

08.02.2009 u 05:00

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac i napadač splitskog Hajduka Nikola Kalinić zbog ozljede neće konkurirati za prijateljsku utakmicu s Rumunjskom u Bukureštu

Ultrazvučni pregled odrađen u subotu pokazao je djelomičnu rupturu mišića zadnje desne lože i njegov se povratak na travnjak može očekivati uoči derbija.

U subotu je mladi Nikola Kalinić u pratnji liječnika reprezentacije dr. Jurice Rakića kod specijalista radiologa dr. Igora Borića u KB 'Sestara milosrdnica' u Zagrebu obavio dijagnostički ultrazvučni pregled zadnje lože desne noge. Nažalost, pregled je pokazao djelomičnu rupturu mišića tako da je Kalinić u dogovoru s izbornikom Slavenom Bilićem pušten kući dan uoči reprezentativnog okupljanja.

Kako je kazao dr. Rakić, ozljeda datira još od utorka i utakmice Hajduka sa Hiroshimom. U jednom je trenutku Kalinić pokušao snažno udariti loptu petom, kada je osjetio bol u zadnjoj loži. Dr. Rakić smatra kako će Kaliniću trebati dva tjedna za potpuni oporavak te vjeruje kako njegov nastup u derbiju HNL-a između Hajduka i Dinama ne bi trebao doći u pitanje.