MAXtv PREPORUKA

Polugole žene, Inter i Barca jure nove pobjede

24.09.2010 u 10:39

Bionic
Reading

Kakav nas sportski vikend očekuje! Roma će ugostiti Inter, Athletic Bilbao veliku Barcelonu, a španjolski košarkaši će odigrati samu završnicu Superkupa. To je samo dio onoga što nas tijekom subote i nedjelje čeka u prijenosima na Areni Sport 1 i 2

Talijanski nogometaši ipak neće u štrajk, što znači da ćemo tijekom subote i nedjelje imati zadovoljstvo gledati izravne prijenose nekoliko jako zanimljivih utakmica Serije A. Istodobno, i u Primeri će neki veliki takmaci odmjeriti snage, a Brazilci će demonstrirati zašto su najnogometnija zemlja svijeta. Tamošnji talenti okupljeni su u svim najboljim klubovima, a Europa itekako pomno prati što se događa na južnoameričkom kontinentu. Evo što smo izdvojili za MAXtv-ovce iz programa Arene Sport 1 i 2.

Nogomet: Roma - Inter

Izravni prijenos 25. rujna u 20.40 sati

Roma je proteklih sezona navikla biti iza Intera, ali Ranierijev sastav sada je u zoni za ispadanje s dva osvojena boda te traži izlaz iz mračnog rezultatskog tunela protiv 'plavo-crnih' koji mu toliko 'duguju'. Romanisti još čekaju prvu pobjedu sezone, a s obzirom na situaciju, probijanje leda protiv Intera bio bi im možda i najdraži zalet. Izgubili su na sva četiri gostovanja sezone, a doma su u oba slučaja uzeli po bod. S druge strane, Benitezov Inter je nakon dugog lutanja napokon uhvatio formu i s visokih 4:0 protiv Barija prvi put povezao dvije pobjede u sezoni.


I dalje briljira Samuel Eto'o koji je u osam dvoboja u sezoni zabio deset golova, a razbudio se i heroj prošle sezone Milito, s tri gola u zadnja tri dvoboja. Ovi protivnici već su se nedavno susreli, a Inter je u Milanu bio bolji 3:1 i uzeo talijanski Superkup. Ranieriju je ovo jedna od posljednjih prilika da zadrži posao, a talijanski mediji već vide Marcela Lippija u njegovoj ulozi.

Nogomet: Athletic Bilbao - Barcelona
Izravni prijenos 25. rujna u 21.55 sati

Lionel Messi je ozlijeđen i neće biti od pomoći Kataloncima, a Athletic Bilbao ima priliku eventualnim trijumfom preskočiti Barcu na ljestvici. Lani su igrači Bilbaa uoči dvoboja na svom Mamesu otvoreno rekli da je Barcelona veliki favorit, ali nakon pile naopako uzeli su im bod. Sada šute i spremaju se za pun plijen. Najopasniji među Baskima, napadač Fernando Llorente ove sezone nije zabio samo protiv Mallorce, ali baš su tada (u zadnjem dvoboju) igrači Athletica posložili sve elemente igre i ispratili goste s čistom pobjedom 3:0.

Barcelona gazi. Nakon poraza od Seville na otvaranju sezone 'dogodio' joj se još samo Hercules, od kojega je izgubila doma 2:0. U ostalih pet dvoboja nije izgubila ni bod, uz gol razliku 15:2. Ipak, razlog za brigu Guardiole je izostanak Messija koji je zabio osam od tih 15 golova, a zbog ozljede gležnja neće igrati još dva tjedna. Kvaliteta je na Barcinoj strani, ali na San Mamesu nitko nije izraziti favorit.

Američki nogomet: Lingerie Football League
Snimka 26. rujna u 4.50 sati

Noćobdije sigurno neće propustiti emisiju o Lingerie Football League. Premda je riječ o snimci, a ne izravnom prijenosu, sama činjenica da je riječ o djevojkama koje polugole trče za jajolikom loptom i pokušavaju dostići touch-down sasvim je dovoljna za interes muške publike. Uostalom, liga je već dovoljno razvijena da u tim utakmicama itekako ima i kvalitete. Amerikanci su poludjeli za ligom Lingerie, ne sumnjamo da će i Hrvati!

Nogomet: Juventus - Cagliari
Izravni prijenos 26. rujna u 20.45 sati

Cagliari još nije osjetio gorčinu poraza u talijanskom prvenstvu, ali sada družina Bisolija dolazi kod najtrofejnijeg kluba s Apeninskog poluotoka. Juventus možda više nije strah i trepet kao što je bilo nekada, ali 'stara dama' ima 3,5 puta vredniji kadar i statistiku na svojoj strani. Gosti su u Torinu u 30 navrata samo dva puta uzeli puni plijen, a 17 puta su ostali praznih ruku. Imena s domaće strane, poput Del Piera, Quagliarelle, Iaquinte, Sissoka i Krasića, zvuče puno bolje od gostujućih, u čijim redovima treba istaknuti Acquafrescu, Matrija, Nenea i Marchettija. Velik hendikep za Cagliari je što zbog ozljede nema kapetana Contija.

Inače, peto kolo bilo je pod znakom pitanja zbog najavljenog štrajka nogometaša nezadovoljnih kolektivnim ugovorom. Dogovor s vodstvom Serije A još nije postignut pa će prijetnja odgode visjeti na sljedećoj rundi.

Nogomet: Atletico Mineiro - Gremio
Izravni prijenos 26. rujna u 23.25 sati

Atleticu u Mineiru ne cvjetaju ruže, od zadnja četiri dvoboja na svom travnjaku izgubio je tri, a prilika za poboljšanje skora nudi mu se protiv renomiranog Gremija. Zadnja četiri dvoboja ovih protivnika u brazilskoj Seriji A završila su pobjedom domaćina, ali Gremio je u velikoj formi na gostovanjima (prije lake pobjede protiv Avaija slavio je i kod lidera prvenstva Corinthiansa). Predvodi ga prvi strijelac prvenstva, Jonas, koji je u zadnje tri utakmice zabio četiri gola.

S druge strane, osvježenje sastava je napadač Obina koji se vratio s posudbe u Flamengu bolji nego ikad i u devet nastupa ove sezone zabio je već sedam golova. Nastavak serije puno bi značio Mineiru koji čvrsto zauzima mjesto što vodi prema ispadanju. Bod protiv Gremija pak malo bi mu značio.