KAKVA POBJEDA 'MODRIH'

Dinamo? Pa neka smo i to doživjeli!

16.09.2010 u 20:53

Bionic
Reading

Godine frustracija, mučenja, tuge, drame i koječega drugog negativnog su iza navijača modrih; Dinamo je konačno pobijedio veliku momčad, jednu od najboljih iz Primere i razgalio srca svojih kibica

Desetljećima Dinamo već rastužuje svoje navijače, godine koje su iza nas prožete su frustracijama, porazima od raznih Šerifa i malo je bilo onih koji su vjerovali da bi 'modri' mogli nauditi Villarrealu. Ipak je to top momčad Primere, jedna od najbolji ekipa iza neprikosnovenih Reala i Barcelone, društvo u žutom koje je ne tako davno kandidiralo i za naslov prvaka Europe. E taj Viillarreal je ispao smiješan na Maksimiru.

Jesu li Španjolci podcijenili Dinamo? Koga briga; ako jesu, neka im je na duši, ako nisu, tada smo još zadovoljniji. Dinamo je odigrao utakmicu kakve se ne sjećamo, tako hrabro, odlučno, samopouzdano da smo se u pojedinim trenucima pitali koji to Dinamo igra, kijevski, moskovski, bukureštanski? Ono što je Vahid Halilhodžić napravio od te momčadi prepune mladih igrača, to je jednostavno nešto nevjerojatno.

Sammir igra onako kako ga nikad nismo vidjeli, Badelj je ponovno nezadrživ, Ademi, Chago i Tomečak jurišali su poput najiskusnijih, prekaljenih nogometaša koji iza sebe imaju desetine utakmica u Ligi prvaka. Cufre je po tko zna koji puta pokazao zašto je svojedobno bio jedan od najboljih u Romi, Bišćan je podsjetio na svoje najbolje dane iz Liverpoola, kad su 'redsi' osvojili naslov prvaka Europe, a Rukavina... taj mladić doživljava svoje najljepše nogometne dane i nema nimalo sumnje da nije zažalio što je iz velikog Panathinaikosa stigao u Dinamo.

Pobjeda 'modrih' od 2:0 nad 'žutom podmornicom' apsolutno je iznenađenje, senzacija za nogometnu Europu i takav melem na ranu navijača zagrebačkog kluba da je to nemoguće opisati. Da nije bilo Bad Blue Boysa i, budimo realni, ma što god trebalo, situacija sa Zdravkom Mamićem mora se izgladiti. Atmosfera bez BBB-a na Maksimiru bila je fenomenalna, a kakva bi tek bila s punim sjeverom, bolje i da ne razmišljamo. Neka se smisle kompromisi, neka netko odradi ulogu UN-a, Dinamo s takvom atmosferom zaista ima priliku ostati u Europi do proljeća.

Možda će netko ustvrditi da je prerano za takve najave, no neka još jednom razmisli kad je vidio takvu igru protiv tako jakog i uglednog suparnika, kad je Dinamo dominirao s takvom lakoćom, igrao lepršavo, atraktivno, s puno trke i vica, pa neka onda kaže da proljeće nije na vidiku. Istina, ima još puno bodova za osvojiti, no optimizam jednostavno mora postojati. Nakon onakvog pada Villarreala u Zagrebu nitko nam ne može unišititi nadu!