UMJERENI OPTIMIZAM

'Modri' i 'bili' s istim ciljem - uzeti bod

16.09.2010 u 10:20

Bionic
Reading

Dva najjača i najbogatija kluba iz Prve HNL danas su na europskim iskušenjima. U Maksimiru je Dinamo domaćin Villarrealu, dok će Hajduk istrčati na Olimpijskom stadionu u Ateni, a s druge strane će stajati AEK (21 sat)

Iz oba tabora hrvatskih prvoligaša ne dolaze velike izjave. 'Bili' i 'modri' su svjesni snage svojih suparnika te i jedni i drugi kao cilj ističu - bod.

'Bod bi me zadovoljio. Zašto? Zbog toga što mislim da ostale momčadi iz naše skupine neće osvajati bodove protiv Villarreala. Zato će svaki bod protiv te španjolske momčadi značiti bod više', rekao je kapetan Dinama Igor Bišćan, dodajući:

'Igramo protiv favorita Europske lige, ali mi smo napredovali i protiv Villarreala želimo to i pokazati. Objektivno su kvalitetniji od nas, to se mora priznati, ali isto tako možemo im stvoriti probleme.'

Dinamo će na travnjak poslati sljedećih 11: Kelava – Vrsaljko, Bišćan, Tonel, Cufre – Ademi, Calello – Etto, Sammir, Badelj – Rukavina.

Umjereni optimizam vlada i u Hajdukovoj svlačionici. 'Bile' će na s tribina bodriti i tisuću navijača.

'Vjerujemo u sebe i, bez obzira što u AEK-u smatraju da su favoriti, mi se nećemo odreći ambicije da ostanemo neporaženi. Čuo sam da nas Grci drže autsajderima skupine, ali tek će se na terenu vidjeti koliko tko vrijedi', kazao je Anas Sharbini i upozorio:

'Pokazat ćemo zube. Nismo bez izgleda, jer AEK je dobra momčad, ali nije ekstra klasa da bi mogli reći da su veliki favoriti.'

Trener Splićana Stanko Poklepović suprotstavit će domaćinu sljedeći sastav: Subašić – Maloča, J. Buljat, Vejić, Strinić – Andrić, M. Ljubičić – Tomasov, Ibričić, An. Sharbini – Vukušić.