HNS NEĆE U BREŽICE

Bilić se ljuti, pripreme u Zagrebu umjesto u Čatežu

06.02.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Nakon godina i godina što su se pripremali u slovenskom Čatežu, hrvatska će se nogometna reprezentacija za prijateljski ogled sa Rumunjskom 11. veljače u Bukureštu pripremati u Zagrebu.

Kao glavni razlog se navodi da je teren u Čatežu natopljen vodom i praktički nije u funkciji, no u Brežicama tvrde neka HNS plati sto tisuća eura i teren će biti osposobljen, a zaključak cijele priče jest da je došlo do zahlađenja odnosa na relaciji Čatež – HNS, donosi Večernji list.
Kockasti će u ponedjeljak trenirati na terenu Hitrec-Kacian ili na glavnom maksimirskom travnjaku.
Slaven Bilić, se javio, a prije pitanja gdje će trenirati u ponedjeljak, reagirao je.

'Svi me zovu, a ja vam trenutačno ne mogu baš ništa reći o tome. Zapravo, mogao bih vam puno govoriti, ali svima ću to objasniti u nedjelju na okupljanju reprezentacije', rekao je Bilić.

Dopredsjednik HNS-a, poznati odvjetnik Ivan Brleković, ujedno i predsjednik Nogometnog saveza Zagrebačke županije, bio je prvi zagovornik otkazivanja Čateža. Bila je to prva sportska reakcija iz Hrvatske na slovensko blokiranje hrvatskih pregovora s EU.

Brleković je bio i jasan što će biti ako će Bilić inzistirati na odlasku u Čatež.

'Izvršni odbor HNS-a nikada niti jednom izborniku nije toliko povlađivao kao Slavenu Biliću. Oduvijek smo mu izlazili ususret, ispunjavali sve uvjete. Bude li Bilić želio, može s reprezentacijom otići i na Brdo kod Kranja! Ali, posljednju riječ ipak ima predsjednik saveza, jer Marković je gazda. A Bilić je odgovoran za rezultate reprezentacije. Njegova je zadaća odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine. Ne uspije li ga izboriti, smatrat ćemo to njegovim debaklom', zaključio je Ivan Brleković, najčvršći Markovićev oslonac u Izvršnom odboru HNS-a.