VRAĆANJE DUGOVA

Split favorit za dvoboj Hrvata i furije

10.09.2010 u 20:52

Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija U21 za EP u Danskoj će se boriti protiv moćne Španjolske i čini se da će Ladić i društvo napustiti svoju bazu u Varaždinu

Nakon teškog ždrijeba, izbornik Ladić napomenuo je da želi dvije 'muške' utakmice u kojima će njegovi igrači osvjetlati dobar hrvatskog nogometa. Usto je i dodao rečenicu koja prevedeno znači 'do viđenja Varaždinu'.

'Ime i rejting naših protivnika garantira veliki nogometni spektakl i skladno tome odredit ćemo i domaćinstvo za utakmicu sa Španjolskom.'

Selekcija U21 na stadionu Anđelka Herjavca odigrala je 13 utakmica, među kojima i posljednje tri protiv Slovačke, Norveške i Srbije, i ostvarila sedam pobjeda, pet remija i tek jedan poraz. Ali seli se južno, vjerojatno sve do mora.

'Poljud je najozbiljniji kandidat za dobivanje tog dvoboja. Split bi time dobio jednu jaku službenu utakmicu', najavio je za Jutarnji list Zorislav Srebrić.

Zadnji put kad je taj uzrast odigrao dvoboj u Splitu, odigrala se utakmica za pamćenje. Također je u pitanju bila nokaut faza za odlazak na Euro, a protivnici su također bili s Pirineja. Portugal je pod Marjan došao s prednošću od 2:0, no Hrvatska je to nadoknadila i golom Balabana i u produžetku se plasirala na EP u Slovačkoj 2000. godine. U međuvremenu smo nastupali još samo u Njemačkoj četiri godine kasnije.

Prvi dvoboj u Španjolskoj će se odigrati 8. listopada, a domaćinstvom ćemo uzvratiti četiri dana poslije.