LIGA PRVAKA

Analiza skupine E – Bayern i Roma bez konkurencije

04.09.2010 u 20:53

Bionic
Reading

Na prvi pogled, u ovoj grupi ne bi smjelo biti nikakvih iznenađenja. Bayern i Roma bi trebali čvrsto zauzeti čelne pozicije, dok je Basel za korak ispred Rumunja u borbi za treće mjesto. No Liga prvaka često donosi nepredviđeni zaplet, koji je svakako moguć i u ovoj, za favorite, naizgled laganoj skupini

Skupina E: Bayern, Roma, Basel, Cluj
Težina: Lagana skupina

Bayern: s popriličnom dozom sreće i blagom sudačkom naklonosti Nijemci su prošle sezone dogurali čak do finala. Ove će godine ponavljanje uspjeha biti teže jer će dobar dio, ako ne i cijelu sezonu, morati odigrati bez Robbena. Zbog toga će veliki dio kreativnog tereta morati ponovo preuzeti Ribery, koji je ostao prošlosezonski dužnik.

Snaga ekipe: individualna igračka kvaliteta i duga klupa
Slabost ekipe: kiksevima sklona obrana, naročito stoperi
Šanse za prolaz: 95%

Roma: ekipa je već dugo na okupu, a ove je sezone možda i posljednja Tottijeva prilika da ih odvede do značajnijeg europskog uspjeha. Roma je uvijek tu negdje u natjecanju Lige prvaka, ali dosad još nisu bili niti blizu titule. Pošto većina stožernih igrača polako ulazi u tridesete, moraju se požuriti kako bi nešto postigli.

Snaga ekipe: organiziranost, obrambena linija i prekidi
Slabost ekipe: nedovoljno brz ritam i protočnost igre
Šanse za prolaz: 85%

Basel: poprilično su lako izbacili 'Dinamove' Moldavce, čak i uz luksuz promašenog jedanaesterca. Ekipa je vrlo zanimljiva - jednim dijelom sačinjena od iznimno mladih igrača, a drugim od vrlo iskusnih internacionalaca, uglavnom povratnika iz inozemstva. Iako nisu kalibar Bayerna i Rome, favoriti su u borbi za treće mjesto.

Snaga ekipe: dobro organiziran kolektiv i napadački dvojac Streller-Frei
Slabost ekipe: puno (pre)mladih i neiskusnih igrača
Šanse za prolaz: 15%

Cluj: momčad koje nije značajno pojačana u odnosu na prošlu sezonu, ulazi kao jedna od najslabijih ekipa natjacanja Lige prvaka. Najveća ovogodišnja akvizicija je naš Saša Bjelanović, dok je iz kluba otišao jedan od ključnih igrača, reprezentativac Ciprian Deac. S takvim igračkim kadrom svaki se bod može smatrati ogromnim uspjehom.

Snaga ekipe: Argentinska vezna linija
Slabost ekipe: nedostatak igračke kvalitete i navijačke podrške
Šanse za prolaz: 5%