I DOJAM I REZULTAT

Pala Latvija, PetrOl vodi prema Euru

03.09.2010 u 21:37

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u Rigi je ušla u novi kvalifikacijski ciklus i nakon pobjede od 3:0 dojam je vrlo dobar

Bilićev sastav je od prvog napada uspostavio kontrolu na terenu i pleo mrežu oko domaćeg vratara Vaninsa. Ni kiša nije umanjila silovit tempo, ali dvije čvrste obrambene linije domaćina otklanjale su sve opasnosti u prvih pola sata.

Ipak, kako je poluvrijeme odmicalo, naši su postajali sve konkretniji i u 43. minuti poveli. Srna i Olić su presingom iznudili loptu na desnoj strani, a nakon što je Jabulani prevario domaćeg vratara, Petrić je glavom ubačaj Olića pretvorio u dugo očekivano vodstvo.

Srna je dominirao po svojoj strani, Rakitić slao savršene dijagonale a Kranjčar uz Vukojevića bio najjača obrambena karika našeg veznog reda. Nije dugo Petrić ostao dužan svom asistentu i u 51. minuti sjajno je našao Olića koji glavom precizno pogađa bliži kut. PetrOl, kako su ih zvali u HSV-u je na idealan način otvorio novi ciklus.

Najveća opasnost s protivničke strane bio je bivši napadač Hajduka Maris Verpakovskis koji je prvo škaricama svladao Runju, ali je Kranjčar uklizavanjem spriječio siguran gol, da bi kasnije glavom pogodio mrežu uz stativu. Srećom s vanjske strane, bilo je toliko blizu da je pola stadiona već počelo slaviti.

Završnu strofu u uhu ugodnoj pjesmi stavio je Darijo Srna deset minuta prije kraja. Kapetan je dočekao jedan odbijanac na 16 metara i proparao mrežu silovitim, neobranjivim, udarcem. To mu je 19. gol za reprezentaciju i sada je ponovno drugi strijelac svih vremena iza Šukera. Eduardo je ostao na 18.

U završnici dvoboja Hrvatska je rutinski osigurala tri uvodna boda i tako zaokružila iznimno lijep dojam s otvaranja. Mini ciklus se nastavlja u utorak u 20.30 kada će na Maksimiru uslijediti dvoboj s Grcima, a tada ćemo vjerojatno biti jači i za Luku Modrića koji je zbog ozljede propustio večerašnji dvoboj na Baltiku.