NA MAXTV-U S VELOM

'Susret Crne Gore privlači i navijače Dinama'

03.09.2010 u 13:06

Bionic
Reading

Ljubitelji nogometa moći će danas u 19.30 na MAXtv-u (405. kanal) pogledati kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2012. između Crne Gore i Walesa. Susret će prenositi jedan od najduhovitijih hrvatskih komentatora Željko Vela, s kojim smo kratko porazgovarali na tu temu

Na eksperimentalnom ekranu na kojem će od 20. rujna krenuti emitiranje dugo očekivanog programa Arena Sport 2 gledatelje će dočekati poznati glas. Željko Vela prenosit će prvi okršaj izabranika Zlatka Kranjčara u Podgorici.

'Za ovakvu utakmicu se pripremam 3-4 sata, jer tu ima dosta nepoznatih igrača za javnost. Puno se teže pripremiti za jedan takav susret nego kada igraju Real i Barcelona, o kojima se sve zna', rekao je Vela koji je na svojem komentatorskom mjestu uvijek objektivan.

'Drugačije je kada gledam utakmicu kod kuće. Na komentatorskom mjestu i kada imam nekog favorita to ne pokazujem. Naravno, osim kada igra Hrvatska protiv nekih stranaca.'

Dvoboj crnogorskih i velških nogometaša ne spada u vrh europskog nogometa, ali Vela smatra da i takve utakmice 'malih' reprezentacija imaju svoju draž te mogu privući gledatelje.

'Recimo, ovo će biti neizvjesna utakmica i to može privući gledatelje, zatim se pred ekranima mogu naći i recimo navijači Dinama koje će zanimati da li će ući i kako će igrati njihov napadač Bećiraj, pa taj ogled može privući i prijatelje, rođake sudionika utakmice, skaute i druge nogometaše.'

Na Areni Sport 2 naći će se i druge kvalifikacijske utakmice, televizijska prava su potpisana za reprezentacije Makedonije, Slovačke, Mađarske, Švedske, Norveške, a u srijedu su dvije nogometne poslastice.

'Bit će i velikih reprezentacija, tako u srijedu imamo kvalifikacijsku utakmicu između Norveške i Portugala te prijateljski ogled Španjolske i Argentine', završio je Vela i nagovijestio bogat program na novom sportskom kanalu MAXtv-a.