KVALIFIKACIJE ZA EURO 2012.

Po pobjedu u Rigi za miran početak

03.09.2010 u 10:28

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija danas u 20 sati u Latviji započinje kvalifikacijski put za Euro 2012. godine. Pred izabranicima Slavena Bilića je zadatak vratiti se s tri boda

Nakon što hrvatska nogometna reprezentacija nije uspjela osigurati nastup na Svjetskom prvenstvu, slijedi popravni ispit u kvalifikacijama za Euro 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

Više izbornik Bilić i njegovi igrači nemaju pravo na pogrešku. Prva stepenica na putu do Eura je Latvija, reprezentacija od koje ne treba strepiti, ali je ne treba ni shvatiti olako. Pred odlazak u Latviju hrvatski izbornik nije htio otkriti sastav, no ne bi trebalo biti nekih iznenađenja.  Bilić je najavio da u Latviji želi jedino pobjedu, jer sve osim tri boda u startu kvalifikacija bio bi neuspjeh za 'kockaste'.

'Latvija je slabija od nas, ali dovoljno jaka da napravi iznenađenje, ako joj se poklopi', smatra Bilić.

Latvija nije nepoznat suparnik hrvatskoj reprezentaciji. S njima smo igrali u kvalifikacijama za SP 2002. i oba puta pobijedili. Takav scenarij se očekuje i u ovom ciklusu.

Igrači su spremni da put do Eura 2012. započnu pobjedom.

'Postoji nervoza, ali pozitivna nervoza. Nadam se da ćemo dobro odigrati i upisati prvu pobjedu, jer važno je dobro startati', kazao je Ivica Olić.

S druge pak strane, i naši protivnici su svjesni da postoji razlika u kvaliteti, no predaje nema.

'Hrvatska je jedna od najjačih europskih momčadi i za nas je vrlo važno da budemo taktički disciplinirani i da obranu odigramo na visokoj razini', smatra izbornik Latvije Aleksandrs Stavrkovs.

U svakom slučaju, na stadionu Skonto u Rigi započinje hrvatski put. Vjerujemo, pobjedom.