KREĆU KVALIFIKACIJE

Bilića u Latviji zanima samo pobjeda

02.09.2010 u 13:53

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija svoj kvalifikacijski dio za Euro 2012. započinje u Latviji kamo se zaputila u četvrtak. Pred odlazak izbornik Bilić novinarima nije htio otkriti sastav koji će istrčati u petak, no kaže da što se tiče toga nema nikakvih tajni

U petak navečer (20.30) hrvatska nogometna reprezentacija započinje svoj put prema Euru 2012. koji će se odigrati u Poljskoj i Ukrajini. Prva prepreka na tom putu im je Litva, kamo su se u četvrtak 'kockasti' zaputili iz zagrebačke zračne luke.

Izbornik Bilić zajedno s kapetanom Srnom obavili su kratki 'čvenk' s novinarima.

'U posljednje vrijeme sastav objavljujemo na dan utakmice, tako da vam ga u ovom trenutku ne mogu izdiktirati, ali dosta bi vas pogodilo, jer nemamo nekih tajni', kazao je Slaven Bilić te napomenuo kako ga remi ne bi zadovoljio.

'Idemo u Latviju po pobjedu. Očekujem da ćemo dominirati, no ne smijemo gubiti loptu gdje se ne smije. Kontre i polukontre su najjače latvijsko oružje.'

U medijima se nagađa da će se Latviji suprotstaviti Runje na vratima, u obrani bi trebali zaigrati Srna, Ćorluka, Šimunić i Strinić, u veznom redu Mandžukić, Vukojević, Rakitić i Kranjčar, a u napadu Olić i Eduardo.
Član stručnog stožera Nikola Jurčević izjavio je da je raspoloženje u reprezentaciji dobro.

'Svi su motivirani i spremni za start kvalifikacija, jedini je problem izostanak Modrića. No sigurni smo da će oni koji budu igrali uspjeti to anulirati i da ćemo upisati pobjedu', dodao je Jurčević.

Hrvatska se dosad dvaput susrela s Latvijom, i to u kvalifikacijama za SP 2002; u Rigi smo tada slavili sa 1:0, a u Osijeku smo pobijedili 4:1.