SVEČANO NA KAPTOLU

Kardinal Bozanić primio HNS i Bilić boyse

31.08.2010 u 15:30

Bionic
Reading

Kardinal Josip Bozanić primio je vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza, stručni stožer i igrače hrvatske nogometne reprezentacije te im nakon prigodnog govora uručio medaljicu s likom Majke Božje Bistričke.

'Vi, dragi sportaši, svojim trudom i naporima dajete veliki primjer, pokazujete koliko je bitno u životu ustrajati, koliko je važna žrtva i da se samo žrtvom mogu postići plodonosni rezultati, kako za sebe tako i za druge', rekao je kardinal Josip Bozanić, te poželio reprezentaciji puno uspjeha u skorašnjem kvalifikacijskom ciklusu za Europsko prvenstvo 2012.

U organizaciji Ureda za pastoral sportaša Zagrebačke nadbiskupije i Hrvatskog nogometnog saveza, u utorak je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u Nadbiskupskom duhovnom stolu primio vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza, stručni stožer i igrače hrvatske nogometne reprezentacije uoči početka kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo, koje će se održati u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine.

Na početku susreta kardinal Bozanić se pozdravio sa svima prisutnima, a nakon toga je predsjednik HNS-a Vlatko Marković pozdravio kardinala. U svom govoru zahvalio je kardinalu što je ovim susretom odao čast i priznanje svima u HNS-u. Prisjetio se zagrebačkog nadbiskupa, dr. Antuna Bauera koji je svojevremeno darovao zemljište u Maksimiru na kojem se danas nalazi maksimirski stadion, te povijesnih utakmica hrvatske nogometne reprezentacije ističući da je Crkva oduvijek znala cijeniti napore sportaša, ali isto tako, sportaši su ti kojima je vjera bitna u njihovim životima.

Na kraju svog govora predsjednik HNS-a uručio je kardinalu Bozaniću staklenu loptu s ispisanim datumom današnjeg posjeta, izbornik nogometne reprezentacije Slaven Bilić uručio mu je dres hrvatske nogometne reprezentacije s njegovim prezimenom i brojem sedam, a kapetan reprezentacije Darijo Srna nogometnu loptu s potpisima igrača.

U svom govoru kardinal Bozanić je zahvaljujući na radosnom susretu i darovima istaknuo važnost sporta i sportaša za sliku Hrvatske u svijetu ističući da su oni najbolji hrvatski veleposlanici. Kardinal Bozanić na kraju je uručio svim članovima Hrvatskog nogometnog saveza, igračima i stručnom vodstvu medaljicu s likom Majke Božje Bistričke.