ŽDRIJEB LIGE PRVAKA

Milan protiv Reala, Eduardo i Srna protiv Partizana

26.08.2010 u 19:12

Bionic
Reading

Dan nakon završenih kvalifikacija za Ligu prvaka u Monacu su ždrijebom određene skupine najelitnijeg nogometnog najtecanja na svijetu

U Monacu je održan ždrijeb skupina nogometne Lige prvaka. U bubnju su bila 32 kluba podijeljena u četiri jakosne skupine. Klubovi su ždrijebom raspoređeni u osam skupina po četiri kluba.

Engleski premierligaš Tottenham u čijim redovima igraju trojica hrvatskih reprezentativaca Niko Kranjčar, Luka Modrić i Vedran Ćorluka u svom premijernom izdanju u 'elitnom društvu' igrat će u skupini A protiv aktualnog prvaka Europe Intera, te Werdera i Twentea.

Ukrajinski Šahtar predvođen Darijom Srnom i Eduardom igrat će protiv Arsenala, pa će tako Dudu odmjeriti snage protiv svog bivšeg kluba. U skupini H su i Braga, te Partizan.

Ivica Olić i Danijel Pranjić će igrati u skupini E gdje njihov Bayern očekuju utakmice protiv Rome, Basela i Cluja. Schalke u čijim redovima igra Ivan Rakitić igrat će u skupini B zajedno s Lyonom Dejena Lovrena, te Benficom i Hapoelom.

Nikica Jelavić će debitrati u Ligi prvaka u skupini C gdje će predvoditi Rangers protiv Manchester Uniteda, Valencije i Bursaspora.

Možda i najatraktivnija je skupina G u kojoj će igrati tri bivša europska prvaka Real Madrid, Milan i Ajax, te Auxerre. "Kraljevki klub", "Rossoneri" i "Kopljanici" su ukupno osvojili čak 20 europskih naslova prvaka - Real devet, Milan sedam, Ajax četiri.

SKUPINA A: Inter, Werder, Tottenham, Twente
SKUPINA B: Lyon, Benfica, Schalke, Hapoel Tel Aviv
SKUPINA C: Manchester, Valencia, Rangers, Bursaspor
SKUPINA D: Barcelona, Panathinaikos, FC Kopenhagen, Rubin Kazan
SKUPINA E: Bayern, Roma, Basel, Cluj
SKUPINA F: Chelsea, Marseille, Spartak Moskva, Žilina
SKUPINA G: Milan, Real, Ajax, Auxerre
SKUPINA H: Arsenal, Šahtar, Braga, Partizan