LUTRIJA BIJELE TOČKE

Hajduk, Zagreb i Cibalia u polufinalu

26.11.2008 u 20:00

Bionic
Reading

Dosad se još nije dogodilo da o polufinalistima nogometnog Kupa odlučuju jedanaesterci. Sve tri današnje uzvratne utakmice završile su istim rezultatima kao i one prije dva tjedna, pa se o pobjednicima odlučivalo udarcima s bijele točke. Sretnici su Hajduk

Hajduk će igrati u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa. Nastavljena je serija nepobjedivosti momčadi iz Splita otkad ju je preuzeo Ante Miše, s time što su dva remija izvukli baš u Kupu protiv Slaven Belupa.

Međutim, gostima iz Splita osmjehnula se lutrija jedanaesteraca, pa će igrati u polufinalu.

Za razliku od prve utakmice četvrtfinala, ali i posljednje prvenstvene ovih dvaju suparnika, u srijedu je puno bolje igrao Slaven Belupo. Domaćini su imali više izglednih prigoda, a posebno valja izdvojiti Šafarićevu, koju je jedva zaustavio Pandža. Kako na gradskom stadionu u Koprivnici nije bilo pogodaka, pristupilo se izvođenju udaraca s bijele točke, a tu se kao jedini neprecizni istaknuo Purić.

SLAVEN BELUPO - HAJDUK 6:7, 0:0, (0:0)*
Jedanaesterci: Vručina 1:0, Kalinić 1:1; Šafarić 2:1, Andrić 2:2; Maras 3:2, Bušić 3:3; Jajalo 4:3, J. Buljat 4:4; Purić 5:4, Skoko 5:5; Kokalović 6:5, Gabrić 6:6; Purić - Subašić obranio; Rubil 6:7.

Nakon dvije uzastopne prvenstvene pobjede, protiv Dinama i Croatije, očekivalo se da bi Rijeka i u Kranjčevićevoj mogla igrati zapaženiju ulogu. Međutim, domaćin je bio bolji, a svoju su nadmoć potvrdili u prvoj minuti nastavka, kada je pogodio Pejić. Tada se činilo da je pitanje polufinalista riješeno i da se Rijeka više ne može vratiti.

Ipak, u samo tri minute, od 68. do 71, preko Novakovića i Križmana, u dotad jedina dva udarca Riječana prema vrataru Škoriću, gosti su preokrenuli rezultat i tada je izgledalo da će Rijeka u polufinale. No Pavlovićev džoker, Davor Vugrinec, strijelac i u prošlom kolu, velemajstorski je prevario gostujuću obranu i u 76. minuti potvrdio rezultat iz prve utakmice. Imali su domaćini do kraja 90. minute prigode osigurati polufinale, ali Krstanović je promašio prigodu iz snova. Na njegovu sreću, u penalima su njegovi suigrači bili prisebniji i precizniji te je Zagreb ušao u polufinale.

ZAGREB - RIJEKA 6:4, 2:2, (2:2)
1:0 Pejić (46')
1:1 Novaković (68')
1:2 Križman (71')
2:2 Vugrinec (76')

Jedanaesterci: An. Sharbini 0:1, Vugrinec 1:1; Cerić 1:2, Špičić 2:2; Landeka - Škorić brani, Jugović 3:2; Novaković - vratnica, Parlov 4:2.

U dvoboju prvoligaša i drugoligaša sve je izgledalo kao jednosmjerna ulica. Tim prije što je Cibalia iz Kostrene stigla s povoljnim rezultatom, koji ju je već nakon prve utakmice vodio u polufinale. Doduše, igra iz prvog dijela nije sugerirala razliku u rangu tih dvaju klubova, a nije ni zadovoljila malobrojne gledatelje.

Ipak, u drugom dijelu domaći su navijači imali malo više razloga za uživanje, jer u 58. minuti Pavličić je udarcem s ruba šesnaesterca, pri čemu se na putu do gola lopta odbila od gostujućeg igrača, pogodio za vodstvo i činilo da je to dovoljno za plasman u polufinale.

Momčad Damira Milinovića ipak je smogla snage i u 74. minuti poravnala rezultat preko Radanića. Do kraja utakmice gosti su pokušali stići do potpunog iznenađenja, ali u 85. minuti sve im je iluzije razbio domaći vratar, pa se i ovdje o pobjedniku odlučivalo nakon udaraca s bijele točke.

CIBALIA - POMORAC 5:3, 1:1, (1:1)
1:0 Pavličić (58')
1:1 Radanić (74')

Jedanaesterci: Švrljuga - Burcsa brani, Milardović 1:0; Bošnjak - promašaj, Leutar 2:0; Petrović 2:1, Husić 3:1; Kurilić 3:2, Pavličić 4:2.

*U zagradama su rezultati prvih utakmica, a tamnim slovima označeni su klubovi koji će igrati u polufinalu.

Posljednjeg sudionika polufinala doznat ćemo 10. prosinca, kada će igrati Dinamo i Zagora. Zagrepčani imaju prednost iz prve utakmice 2:1.