I ULAZI U EUROPSKU LIGU

Vukušić: Hajduk i večeras pobjeđuje

26.08.2010 u 09:00

Bionic
Reading

Hajdukova mlada momčad predvođena Senijadom Ibričićem u svim je ovosezonskim utakmicama postigla barem jedan pogodak – 'bili' se nadaju da će ga postići i u večerašnjem uzvratu protiv Unireje i tako osigurati plasman u Europsku ligu

Oprezno, no ipak s puno optimizma igrači Hajduka očekuju uzvrat protiv Unireje, koji se igra večeras u 19.30 po hrvatskom vremenu na stadionu Steaue u Bukureštu. Kako i ne bi bili optimistični kad iz prvog susreta donose prednost od 4:1, a njihov večerašnji protivnik je praktično pred rasulom. Igrači koji mjesecima nisu primili plaće su na transfer listi i samo je pitanje dana kada će napustiti klub.

'I do nas dopiru informacije o lošem stanju u Unireji, no mi se time ne opterećujemo. Gledamo sebe i pokušavamo se koncentrirati isključivo na večerašnju utakmicu koja nam može donijeti jako puno. Ne ulazi se svaki dan u Europsku ligu', govori Marin Tomasov, jedan od onih, od kojih Stanko Poklepović očekuje da pobjegne obrani domaćina i postigne pogodak koji bi 'bilima' olakšao posao:

'Nije bitno hoćemo li i tko će zabiti, jedino je u ovoj utakmici važno da mi izborimo prolaz u Europsku ligu, sve drugo je sporedno.'

Za razliku od opreznog Tomasova, Ante Vukušić je uvjeren u Hajdukovu pobjedu i u uzvratu prognozira slavlje svoje momčadi i pobjedu od 2:0.

'Bitno je ući u utakmicu ozbiljno i pokazati od prve minute da smo bolje fizički spremni i da smo u boljoj formi od Unireje. Ako svaki od nas da svoj maksimum i u prvom dijelu sačuvamo mrežu netaknutom, u drugom dijelu će oni sigurno pasti i otvoriti nam priliku za postizanje golova. S obzirom na to koliko smo efikasni u ovoj sezoni, vjerujem da ćemo zabiti barem jedan gol i u uzvratu, a nadam se da bi mogli i dva. A to znači i pobijediti', kaže Vukušić, koji je u zadnjih pet susreta u dresu Hajduka zabijao čak šest puta i opravdao povjerenje trenera Stanka Poklepovića i čelnika kluba, koji nisu posezali za pojačanjima.