ODUŠEVLJENI ŠPACO

Poklepović: Bila je to ekstaza s četiri vrhunca

20.08.2010 u 12:07

Bionic
Reading

Dan nakon uvjerljive pobjede nad rumunjskom Unireom (4:1) u prvoj utakmici četvrtog pretkola Europske lige, trener 'bilih' Stanko Poklepović zračio je zadovoljstvom. Posebice je zadovoljan načinom na koji su njegovi igrači djelovali na terenu

Stanko Poklepović stigao je na konferenciju za medije vidno umoran i pospan. Nije u pitanju bilo slavlje, nego neprospavana noć.

'Nisam spavao, dva puta sam pogledao snimku utakmice', priznao je Špaco dodajući da je uživao u onom što je vidio.

'Puno sam zadovoljniji onim što sam vidio na snimci nego tijekom utakmice, jer dok si u utakmici neke detalje jednostavno ne vidiš. Uvjerio sam se u to koliko je bila dobra izvedba moje momčadi, koja je imala europski ritam i djelovala u oba pravca. Igrali smo i prema naprijed i prema nazad, a znate da hrvatske momčadi to baš i ne krasi', rekao je Špaco i dodao:

'Da bih ja bio ja, moram reći i da je publika sinoć doživjela ekstazu s četiri vrhunca.'

Sama utakmica bila je nogometna poslastica, premda Špaco kaže da njegova momčad nije djelovala najbolje u prvom poluvremenu.

'Taktički smo se odlično pripremili, no moram priznati da su nas Rumunji iznenadili. Odmah na početku vidjeli smo da su promijenili način igre i nakon nekog vremena, kada smo se prilagodili, zaigrali smo puno bolje.'

Trener Hajduka nije propustio ni obračunati se s neistomišljenicima iz trenerskih krugova koji su se usudili reći da treba igrače pustiti da igraju, a ne opterećivati ih taktikom.

'Nemojte misliti da sam ja filozof, ali taktika je osnova upravljanja igrom, a ne, kako to netko misli, da igračima treba dati slobodu. To je prošlo svršeno vrijeme', poručio je Poklepović neimenovanom kolegi, mada se iz konteksta lako moglo zaključiti da je odgovor upućen Igoru Štimcu.