POLJUD, 20.30 SATI

Hajduk u euforiji očekuje grogirane Rumunje

19.08.2010 u 10:06

Bionic
Reading

Splitom je zavladala euforija, svi očekuju da će se njihovi ljubimci plasirati u Europsku ligu preko grogirane Unireje iz Urzicenija

U ranim satima u četvrtak oko tisuću torcidaša automobilima se zaputilo prema splitskom hotelu Atrium, gdje su trubama, sirenama, petardama i skandiranjem pokazali Rumunjima kamo su došli i što ih večeras čeka na stadionu. Nisu navijači bijelih zaboravili ni svoje ljubimce, potegli su i do Dugopolja, no pred njihovim hotelom pjesme su otpjevali nešto ranije, a i sadržaj je bio drugačiji. Dominirali su povici 'hoćemo pobjedu, hoćemo pobjedu'.

Uvertira je to i najbolji pokazatelj onoga što će se večeras događati na Poljudu. Hajdukov blagajnik Duje Bilić broji zadnje ulaznice, u prodaju su puštene i one u sektoru B, koji inače služi kao 'tampon zona' do protivničkih navijača. S obzirom da njih neće biti u značajnijem broju delegat utakmice Čeh Rudolf Repka je dozvolio prodaju dodatnog paketa, tako da će Poljud definitivno biti krcat. Torcida obećava spektakularnu koreografiju i atmosferu kakva je bila protiv Dinama, te od igrača traže da ponove pristup s iste utakmice.

Čini se kako su jedino oprezni čelnici bijelih, predsjednik Svaguša, sportski direktor Kalinić i trener Poklepović, kada upozoravaju da to neće ići baš lako. Unatoč svim problemima i šest utakmica bez postignutog gola Rumunji su i dalje kvalitetan suparnik za svaki respekt.

'Znate kakvih ima igrača, pustite ih i oni vam riješe utakmicu. Takvih u sastavu Unireje ima bar pet, šest', upozoravao je Stanko Poklepović, koji ne vjeruje puno riječima izraelskog stručnjaka na klupi Unireje Ronnyja Levyja koji je rekao da je Hajduk sretan što je izvukao njih u ždrijebu jer su oni u teškoj situaciji.

'Bili smo vrlo moćna i disciplinirana momčad, ali ovo što nam se događa potpuno nas je promijenilo i poremetilo. Mi smo tu da igramo za svoju čast', kazao je Levy po dolasku u Split. Nadamo se da je izraelski stručnjak iskren, a ne da okreće 'pilu naopako', te da će Hajduk večeras izboriti rezultat koji mu osigurava miran uzvrat i plasman tamo gdje ga nije bilo već 15 godina.

Prije toliko godina bijeli su igrali skupinu Lige prvaka i otišli sve do četvrtfinala i svi očekuju da će i ova generacija krenuti njihovim stopama, u Europskoj ligi.