NEMA SPAVANJA U SPLITU

Torcida pjevala Rumunjima pod prozorom

19.08.2010 u 09:01

Bionic
Reading

Vesela povorka Hajdukovih navijača noć uoči današnje utakmice prodefilirala je splitskim ulicama i, tradicionalno, budila igrače Uniree. Jagma za ulaznicama je neviđena, a navodno će danas biti pušteno u prodaju još 700 komada

Nogometaši rumunjske Uniree noć prije dvoboja protiv Hajduka jako su dobro osjetili u kakav grad su stigli: tradicionalni Torcidin karusel splitskim ulicama nije im dopustio pošteno se naspavati.

Tristotinjak automobila i bezbroj motocikala bučno je prodefiliralo Splitom, s naglaskom na Ulicu Domovinskog rata i hotel Atrium, gdje su smješteni Rumunji. Potpuni prometni kolaps stvorio se ondje već oko 23 sata, kada su zapaljeni deseci bengalki, a cijeli taj dio grada odjekivao je pjesmom gotovo tisuću Hajdukovih navijača. Policija je uredovala koliko je mogla...

Igrači Uniree pojavili su se na prozorima Atriuma, prema okupljenoj masi poletjela je i pokoja čaša, no torcidaše ništa nije omelo u nakani da ih barem malo dekoncentriraju uoči današnje utakmice. Velik dio navijača nastavio je s pjesmom u centru grada, a manje skupine su se povremeno ponovno pojavljivale ispred hotela Atrium.

Za ulaznicama za večerašnji susret vlada doista neviđena jagma: Poljud je rasprodan, no postoji velika šansa da se danas u prodaju pusti dodatnih 700 karata za sektor B, koji obično služi kao tampon zona da ne bi došlo do kontakta suparničkih navijača. Ukoliko delegat Uefe Rudolf Repka to dopusti – a gotovo je sigurno da hoće – blagajna na Poljudu bit će otvorena od 12 sati.

Torcida