PLAY-OFF ZA LIGU PRVAKA

Ni eurogol Pokrivača nije pomogao Salzburgu

18.08.2010 u 22:45

Bionic
Reading

U srijedu navečer igralo se preostalih pet utakmica prve runde play-offa za ulazak u Ligu prvaka. Najveći posao napravio je Hapoel iz Tel Aviva koji je u Salzburgu sa 3:2 svladao Red Bull

Prema rezultatima prve runde play-offa, uzvrati sljedećeg tjedna mogli bi ponuditi zanimljiv i neizvjestan nogomet. Jedini koji nakon prve utakmice (možda) mogu odahnuti su igrači Hapoela iz Tel Aviva, koji su slavili u Salzburgu. Za domaće je igrao Nikola Pokrivač svih 90 minuta, koji je ujedno bio i strijelac prekrasnog gola za 1:1. No i taj je pogodak bio rezultat sretnih okolnosti, a ne plod izrađene akcije, pa će se Austrijanci u uzvratu morati prilično uznojiti žele li ući u Ligu prvaka.

Poznanik zagrebačkog Dinama, moldavski Sheriff, dobro je prošao u Baselu, gdje su domaćini stigli do minimalne pobjede 1:0. Strijelac za Basel bio je Stocker, ali važno je napomenuti da je pogodak postignut tek u drugom dijelu, kao i u većini utakmica u srijedu. Domaćini su mogli slaviti i uvjerljivije, ali Huggel je promašio udarac s bijele točke u 90. minuti.

U pirinejskom dvoboju slavili su Portugalci. Strijelac jedinog gola za Bragu protiv Seville bio je Matheus u 62. minuti. Četiri gola vidjeli su navijači u Beogradu, koji su do posljednjeg mjesta ispunili Partizanov stadion. Na njihovu žalost, obje su momčadi zabile po dva gola, pa će Anderlecht u uzvratu imati stanovitu prednost.

U najjačoj utakmici večeri Werder je i bez Özila uspio u samo 20-ak minuta drugog dijela poraziti Sampdoriju. Frings je zabio dva gola, priključio mu se i Pizarro, ali Pazzini je u posljednjim sekundama utakmice ostavio nadu Đenovljanima. Uzvrati su na rasporedu sljedećeg tjedna.

REZULTATI PRVIH SUSRETA ZAVRŠNOG KRUGA KVALIFIKACIJA ZA NOGOMETNU LIGU PRVAKA:

Basel - Šerif 1:0 (Stocker 54)
Braga - Sevilla 1:0 (Matheus 62)
Salzburg - Hapoel Tel Aviv 2:3 (POKRIVAČ 28, Wallner 67-11m / Enyeama 3-11m, Sahar 44, Shechter 63)
Werder - Sampdoria 3:1 (Fritz 51, Frings 67-11m, Pizarro 69 / Pazzini 90)
Partizan - Anderlecht 2:2 (Cleo 57, Lecjaks 64-ag / Gillet 54, Juhasz 66)