POD NADZOROM

Pletikosa ostaje još tjedan dana sa 'spursima'

13.08.2010 u 22:23

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativni vratar Stipe Pletikosa (31) sljedećih će tjedan dana trenirati s momčadi Tottenham Hotspura nakon čega će biti definitivno odlučeno hoće li se pridružiti londonskom sastavu na jednogodišnju posudbu ili će se vratiti u moskovski Spartak

'Pletikosa je s nama, ali zbog problema koje je imao s koljenom želimo ga imati tjedan dana pod nadzorom na treninzima. On kaže da se osjeća dobro nakon operacije. Radi se o hrvatskom reprezentativnom vrataru, dakle ima kvalitetnu, a u današnje vrijeme morate imati tri kvalitetna vratara', rekao je menadžer 'spursa' Harry Redknapp.

Tottenham u svojim redovima već ima dvojicu odličnih čuvara mreže, brazilskog reprezentativca Heurelha Gomesa, te talijanskog veterana Carla Cudicinija.
Ukoliko uspije kompletirati prelazak u Tottenham, Pletikosa će postati četvrti hrvatski reprezentativac na White Hart Laneu uz Niku Kranjčara, Luku Modrića i Vedrana Ćorluku.

Pletikosa je član Spartaka od 2007. godine, ali je u posljednjih godinu i pol dana izgubio status prvog vratara što zbog pravila ruske lige o ograničenom broju stranaca što zbog ozljede.

Neigranje u klubu utjecalo je i na Pletikosin status u reprezentaciji gdje je ulogu prvog vratara preuzeo Vedran Runje. Dosada je Pletikosa upisao 76 nastupa za hrvatsku reprezentaciju, posljednji u svibnju protiv Walesa u Osijeku.