NEĆE GA NI MILAN

Capello otpisao prestarog Beckhama

12.08.2010 u 18:34

Bionic
Reading

Jedno od najboljih nogometnih krila u posljednjih 15 godina, Englez David Beckham donedavno je bio iznimno tražena nogometna marka. Danas mu je 35 godina i čini se da je proživio posljednji uspon u velikoj karijeri

Dugo vremena najpopularniji nogometaš svijeta često je više izgledao kao marketinški klaun nego kao igrač, ali njegove prezentacije na terenu rijetko su bile ispod renomea. Ipak, vrijeme prolazi i Beckham je dobio nedvosmislenu poruku od izbornika Capella.

'Više ga neću zvati. Jednostavno je prestar', rekao je Talijan nakon pobjede Engleza nad Mađarskom.

Njih su dvojica u hladnom ratu još od vremena koje su proveli u Real Madridu, a žestoki engleski mediji ovako intoniranu poruku bivšem kapetanu dočekali su na nož. Izravno je, s naslovnica, Capello prozvan glupanom, a njegov potez novom pogreškom.

U moru potencijalnih sugovornika pronašli su i trenere koji se ne slažu s Capellovom odlukom. Među njima je prednjačio trener Wigana Roberto Martinez:

'Nevjerojatno se prilagođava novim situacijama. Real, Los Angeles, Milan… Svugdje je uspio i svi ga se rado sjećaju. Tek kada završi karijeru ljudi će shvatiti kakav je nogometaš stajao iza blistavog marketinškog branda. Tek će tada doživjeti pravo priznanje.'

Capello je najavio mogućnost da Beckhama pozove na jedan od prijateljskih dvoboja i tako se oprosti od navijača. Ako Beckham pristane, vjerojatno će se oprostiti protiv Francuza na Wembleyju. Bio bi mu to 116. nastup za Englesku, samo vratar Shilton ima više.

Capello nije usamljen u svom razmišljanju, nedavno je i Milan potvrdio da Beckhama neće uzimati na proljetnu posudbu, što je bio slučaj u posljednje dvije godine.