POHVALE IZ SLOVAČKE

'Ako imaju dan, Hrvati svakoga pobjeđuju'

10.08.2010 u 20:45

Bionic
Reading

U srijedu hrvatski nogometnu reprezentaciju očekuje prijateljska utakmica sa Slovačkom u Bratislavi (20.30). Domaćin s puno respekta dočekuje Bilićeve izabranike, a izbornik Vladimir Weiss o gostima ima samo riječi hvale

Slovačka se na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu predstavila u odličnom svjetlu, u svom premijernom nastupu na završnici najboljih reprezentacija svijeta dogurala je do osmine finala. Sada izabranici Vladimira Weissa žele startati pobjedom, i to u prijateljskom ogledu s Hrvatskom.

'Cilj je jasan, želimo pobijediti, no u prijateljskim ogledima teško je predvidjeti ishod. Želimo igrati hrabro prema naprijed, ali disciplinirano odostraga', rekao je Weiss za slovačke medije, a nakon toga je počeo hvaliti hrvatsku družinu.

'Bit će to teška utakmica, a za nas i dobra priprema uoči kvalifikacija i utakmice s Makedonijom. Nadam se da će stadion biti pun. Bez obzira što nisu bili na Svjetskom prvenstvu, Hrvati su i dalje superiorni. Imaju snažnu momčad, a većina nogometaša igra im u velikim europskim klubovima poput Bayerna i Tottenhama. Imaju svjetske igrače poput Olića, Modrića, Ćorluke, Eduarda', rekao je slovački izbornik.

'Ako imaju svoj dan, mogu pobijediti svakoga, u što su se uvjerili i Englezi. Osim toga, na klupi imaju mladog i ambicioznog trenera', završio je.