GAZDA JE GAZDA

Bayernov stop: Ribery ne može na saslušanje

09.08.2010 u 20:35

Bionic
Reading

Francuzi i dalje istražuju što se sve događalo s njihovom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu, pa su poželjeli saslušati i Riberyja. No, Bayern je rekao - NE!

Njemački nogometni prvak Bayern iz Muenchena objavio je kako neće pustiti francuskog napadača Francka Riberyja na saslušanje pred disciplinsku komisiju Francuskog nogometnog saveza (FFF) koje bi se trebalo održati 17. kolovoza.

'Nećemo dozvoliti da FFF odvaja Riberyja od njegovih obveza u Bayernu kad joj se prohtije. Puštat ćemo ga samo na reprezentativne zadatke', kazao je predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Uz Riberyja na saslušanje su pozvani još Patrice Evra, Eric Abidal, Nicolas Anelka i Jeremy Toulalan.

Razlog pozivanja na saslušanje je loš nastup na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici gdje je Francuska zauzela posljednje mjesto u skupini, te nedisciplina u reprezentaciji koja je kulminirala svađom Anelke s bivšim izbornikom Raymondom Domenechom u poluvremenu utakmice protiv Meksika nakon čega su ostali igrači jedan dan odbili trenirati.

Novi izbornik Laurent Blanc za svoju prvu utakmicu na klupi Francuske, protiv Norveške u Oslu u srijedu, nije pozvao niti jednog od 23 igrača koji su bili u sastavu reprezentacije na SP.