GDJE TO IGRAJU

Moldavci upoznali maksimirsko ruglo

03.08.2010 u 21:59

Bionic
Reading

Nogometaši Sheriffa stigli su u Hrvatsku oko podne. U večernjim satima održali su trening na maksimirskom stadionu na kojem će se u srijedu u 20 sati suprotstaviti Dinamu u trećem pretkolu Lige prvaka. Prije tjedan dana u Tiraspolu rezultat je bio 1:1

Sheriff je posljednjih deset godina neprikosnoveni vladar u moldavskom nogometu, ali u Europi nije nikada napravio značajniji iskorak. Ipak, prošle sezone je u kvalifikacijama za skupine Lige prvaka došao do zadnjeg, četvrtog pretkola, dok je recimo Dinamo zapeo rundu ranije. Dovoljno veliko upozorenje za 'modre', isto kao i 1:1 nakon prvih 90 minuta ovog ogleda.

Dan prije utakmice trener Dinama Velimir Zajec pozvao je navijače da ispune tribine i budu glasna potpora njegovim izabranicima. No atmosfere na stadionu u Zagrebu ne plaše se igrači iz Moldavije. I oni bi htjeli pravi nogometni ugođaj te su ostali razočarani saznanjem da će tako važan ogled pohoditi tek desetak tisuća navijača.

'Zaista? Što, nismo baš atraktivni? Mi bismo više voljeli da bude pun, što fali', rekao je nakon slijetanja Srbin u moldavskim redovima Vladimir Volkov, koji kao i njegovi suigrači zna da je Dinamo u europskim ogledima često kiksao na svojem terenu.

'Čuli smo za taj podatak. Uočili smo u prvoj utakmici da se sve vrti oko Sammira, no Zajec u postavi ima puno dobrih igrača poput iskusnih stopera Cufrea i Bišćana, iako godine nose i svoje mane.'

Igrači i stručni stožer Sheriffa ostali su šokirani kada su vidjeli gdje će igrati. Nisu ni sanjali da prvak zemlje koja ima odličnu reprezentaciju igra na stadionu u ruševnom stanju. Osim toga, Moldavci su razočarani i podcjenjivačkim pristupom hrvatske javnosti prema njima te ne treba ni sumnjati da će u srijedu biti napaljeni.

Prva utakmica 1:1